0
Δημοσιεύτηκε 25 Νοέ 2013, 15:21   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

ΕΟΠΥΥ:Χωρίς γιατρούς έως 3 Δεκεμβρίου

3d3882da20ba38ec7e6866710dde8cc6 l 300x170 ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν από σήμερα έως και τις 3 Δεκεμβρίου σε επαναλαμβανόμενες απεργίες , σημειώνεται επίσης ότι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας .

Για αδιαλλαξία κατηγορούν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και αρνούνται να προσέλθουν στο προγραμματισμένο ραντεβού που είχε καθορισθεί για σήμερα με τον υπουργό.Κλιμακώνουν δε τις κινητοποιήσεις τους, (είχαν προαναγγείλει έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου), με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα έως και 3 Δεκεμβρίου, και τα πολυιατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

«Δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων πολυιατρείων» σημειώνουν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μετέχουν σε προσχηματικές συνομιλίες με προφασισμένες ενέργειες σε βάρος του κλάδου. «Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών. «Στραφήκαν στην υγεία για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.000 απολύσεων που ζητάει η τρόικα» δήλωσε  ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ότι, με την απόφασή του -εν μέσω απεργίας- να ανανεώσει τις συμβάσεις μίσθωσης έργου γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ οι οποίες είχαν λήξει, προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.Ο κ. Χρονόπουλος καλεί τους ανωτέρω γιατρούς να προβούν σε ανανέωση της σχετικής σύμβασης μετά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης.
www.dikaiologitika.gr


Niki Giannoulidou

 
Ανώνυμος