Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΓΕΛΑΣΤΕ ΑΦΟΒΑ !

Το ποιο ζεστό σου χαμόγελο χάρισε απλόχερα και σήμερα πρώτα σε σένα και μετά άφησε το να ακτινοβολήσει στους γύρω σου να τους ζεστάνει.

Αλήθεια πόσες φορές τελευταία πιάσατε τον εαυτό σας ή τους φίλους σας σε μια παρέα να γελάτε τόσο που να ξεκαρδίζεστε και μετά αυτόματα να ψάχνετε ξύλο να χτυπήσετε και μονολογήσατε σε καλό να μου βγει…Φτάσαμε όλοι μας λοιπόν σε μια εποχή όπου το γέλιο, η χαρά, η παιδικότητα, να είναι εξαίρεση κι όχι ο κανόνας σε μια καθημερινότητα που μας θέλει σκυφτούς, αγχωμένους, προβληματισμένους και καθόλου γελαστούς.

Όταν όμως η ψυχή δεν γελάει και το σώμα μένει σοβαρό γιατί οι κοινωνίες δηλώνουν πως έτσι είναι πρέπον, η ολότητα άνθρωπος νοσεί και η καθημερινότητα κυλάει δύσκολα για εμάς αλλά και για τους συνανθρώπους μας.
 Εμείς οι Έλληνες που μας χαρακτήριζαν όλοι πάντοτε, χαμογελαστούς, ντυμένους με το φως του ήλιου και την ζεστασιά του στην καρδιά γεμάτους ζωή απ’ το μπλε της θάλασσας, φτάσαμε σε ένα σημείο να αφήνουμε να μας κλέψουν το χαμόγελο έτσι αδιαμαρτύρητα. Μήπως να θυμηθούμε την αθωότητα των παιδιών και να ξανά κερδίσουμε μέσα από αυτά το χαμένο χαμόγελο;
Ευτυχώς νέα ευχάριστα υπάρχουν εδώ όπως και για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη από την μακρινή Ινδία και τον παθολόγο γιατρό Μαντάν Κατάρια που όντας κι αυτός προβληματισμένος από τα χιλιάδες καθημερινά περιστατικά ψυχοσωματικών ασθενειών στους συνανθρώπους του τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί την πρωτοποριακή μέθοδο «ΓΙΟΓΚΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ», η οποία βασίζεται στο επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι, ακόμα κι αν γελάμε προσποιητά σαν άσκηση στην αρχή, ούτε ο εγκέφαλος, ούτε ολόκληρο το σώμα μπορεί να ξεχωρίσει την διαφορά από το αυθόρμητο γέλιο κι έτσι απολαμβάνουμε τα ίδια οφέλη στην φυσιολογία μας. Ο οργανισμός μας και συγκεκριμένα ο εγκέφαλος μας, κάθε φορά που η γνώση ή η εμπειρία που αποκτάμε είναι θετική και ευχάριστη παράγει τις ενδογενείς μορφίνες, ενδορφίνες για τους πολλούς αναλγητικές ορμόνες που χαρίζουν μακροζωία και μια αίσθηση ευφορίας, αντίθετα με τις στιγμές όπου βρισκόμαστε υπό πίεση και τότε παράγονται από τον οργανισμό οι νευροτοξίνες ορμόνες που μπλοκάρουν τον οργανισμό και του προκαλούν ποικιλία ασθενειών.
Η γιόγκα του γέλιου λοιπόν ξεκίνησε την άνοιξη του 1995 αρχικά με τη συμμετοχή πέντε ατόμων ,σε ένα πάρκο στην Βομβάη από τον παθολόγο γιατρό Μαντάν Κατάρια με την συμπαράσταση της συζύγου του Μαντάρι Κατάρια, δασκάλας γιόγκα, ο οποίος γνωρίζοντας τα ευεργετικά οφέλη του γέλιου σκέφτηκε να ξεκινήσει την προσπάθεια για την δημιουργία του πρώτου κλαμπ γέλιου στην Βομβάη… Μέσα σε λίγες εβδομάδες τα άτομα έγιναν πενήντα. Αυτή την στιγμή τα κλαμπ γέλιου αριθμούν ανά τον κόσμο τα 7000 σε πάνω από 70 χώρες και αυξάνονται συνεχώς.

Η «Γιόγκα του γέλιου» μέσα από μια ποικιλία απλών σωματικών ασκήσεων προσαρμοσμένες για κάθε ηλικία και στηριζόμενη στην μέθοδο αναπνοών της γιόγκα Πραναγιάμα οξυγονώνει περισσότερο τον εγκέφαλο και ολόκληρο το σώμα χαρίζοντας υγεία πληθώρα ευχαρίστησης και κρατάει μακριά την θλίψη και την ασθένεια. Έτσι ο κάθε άνθρωπος στην αρχή προσποιητά και στην πορεία αυθόρμητα καταφέρνει να ξανακερδίσει το χαμένο παιδικό χαμόγελο και μαζί την αισιοδοξία και χαρούμενος να αδράξει την κάθε του μέρα.
Από ιατρικής άποψης το σημαντικότερο συστατικό της αναπνοής είναι το οξυγόνο.

Οι ασκήσεις αναπνοών αυξάνουν το ποσοστό οξυγόνου στα κύτταρα και αποτελούν τον ποιο σημαντικό παράγοντα για μια ενεργητική ζωή απαλλαγμένη από ασθένειες. Όταν τα κύτταρα λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο ο καρκίνος απλά δεν μπορεί να εμφανιστεί. Για να διατηρήσουμε τους πνεύμονές μας υγιείς και να παρέχομαι αρκετό οξυγόνο στα σώματά μας χρειάζεται να εισπνέουμε βαθύτερα και στην εκπνοή να αποβάλουμε όλο τον στάσιμο αέρα από τους πνεύμονες. Το γέλιο είναι ο ευκολότερος και συντομότερος τρόπος παράτασης της εκπνοής ούτως ώστε οι πνεύμονες μας να αδειάσουν και με την επόμενη εισπνοή να γεμίσουν μπόλικο οξυγόνο και συμπαντική ενέργεια.
Το πηγαίο γέλιο συνδέει ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και χώρες, άσχετα με το ποια γλώσσα μιλάνε και από ποια χώρα είναι. Η γιόγκα του γέλιου προάγει ένα δυνατό σύνδεσμο ανάμεσα στους ανθρώπους που γελάνε μαζί, άλλος ένας λόγος που αυτή η άσκηση ονομάστηκε γιόγκα που στα σανσκριτικά σημαίνει ένωση σώματος νου, συνδέοντας τους ανθρώπους μεταξύ τους σε επίπεδο καρδιάς χωρίς να υπάρχει καμία επίκριση. Η γιόγκα του γέλιου μπορεί να βελτιώσει την φυσική υγεία να απελευθερώσει κάθε άτομο από αρνητικές σκέψεις, και συναισθήματα και να φέρει τα άτομα σε επαφή με την πνευματική τους φύση.

Η γιόγκα του γέλιου μας βοηθά να αναπτύξουμε μια στάση συγχώρεσης, γενναιοδωρίας, συμπόνιας και βοήθειας ενώ αναζητούμε ενεργά την ευτυχία των συνανθρώπων μας.
Αξίζει λοιπόν να αφιερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα μία με μιάμιση ώρα χρόνο για μια συνεδρία παρέα με συνανθρώπους μας ασκούμενοι με την γιόγκα του γέλιου γεμίζοντας μέσα μας με υγεία, χαρά και ευεξία- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων