Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Κάρτα υγείας και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους μαθητές των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία με στόχο σταδιακά να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας και θα περιλαμβάνει καρδιολογικές, οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές εξετάσεις, καθώς επίσης και εξετάσεις για περιπτώσεις σκολίωσης, κύφωσης κλπ.
Στις 27/9/2012 ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπέγραψε τη σχετική συμφωνία συνεργασίας με τον πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Προαγωγής Υγείας, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, η οποία προβλέπει την επίσκεψη κινητών μονάδων στα σχολεία, όπου οι γιατροί θα κάνουν τις εξετάσεις στα παιδιά μετά και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων.
Οπως μάλιστα είπε ο υφυπουργός, εκτός από τις εξετάσεις θα αναληφθούν πρωτοβουλίες πρόληψης και ενημέρωσης των μαθητών για θέματα υγείας με την έκδοση φυλλαδίων, ενώ θα διδάσκονται πώς να παρέχουν και πρώτες βοήθειες, όπως συνηθίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Από την πλευρά του ο κ. Γ. Πατούλης χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μπορούν οι γιατροί να μπουν στα σχολεία και να παρέχουν ιατρική υποστήριξη. Πάντως και οι δύο τόνισαν τη σημασία και την αναγκαιότητα της πρόληψης και, όπως είπαν, θα αρχίσει το πρόγραμμα αυτό με την ενημέρωση των μαθητών και τα ενημερωτικά φυλλάδια, που θα μοιρασθούν στα σχολεία.
ethnos.gr

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου - Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -