0
Δημοσιεύτηκε 24 Ιαν 2013, 07:07   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

Προς νέα επίσχεση εργασίας οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ

ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν, όπως όλα δείχνουν, από την 1η Φεβρουαρίου, οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, εκτός από τους φαρμακοποιούς, αντιδρώντας στο νέο “κούρεμα” παλαιών οφειλών τους.

Όλοι οι ιδιωτικοί σύλλογοι που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ δηλώνουν, ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους έως τις 31 Ιανουαρίου θα προχωρήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη στην επίσχεση, καθώς ζητούν ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, άμεση αποπληρωμή των απαιτήσεών τους για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2012, χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των παλαιών οφειλομένων τους και όχι κούρεμα στις παλιές οφειλές τους μεγαλύτερο από αυτό που έχει γίνει για τους φαρμακοποιούς.

Χθες, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) επισκέφθηκε, εκτάκτως, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, και ζήτησε την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, αλλά και την ελαχιστοποίηση του κουρέματος παλαιών οφειλών, που αποφασίστηκαν χθες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, μετά το τέλος της συνάντησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε για τη αποπληρωμή των οφειλών που αφορούν τα πρώτα τέσσερα ταμεία, τα οποία μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ, και αγγίζουν το 1,6 δισ. ευρώ αλλά και για τα χρέη προς τους γιατρούς, ύψους 240 εκατ. ευρώ, τα οποία οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για τα ταμεία που μπήκαν στη συνέχεια στον Οργανισμό.

Ο ΙΣΑ επισημαίνει, για μία ακόμη φορά, ότι το ποσοστό του κουρέματος των αμοιβών των γιατρών, θα πρέπει να είναι μικρότερο από αυτό που ανακοινώθηκε και να δοθεί άμεσα προκαταβολή αποπληρωμής των οφειλών προς τους γιατρούς, σε ποσοστό που θα ξεπερνάει και το 80% του συνόλου της οφειλής.

πηγη:ΑΠΕ


Niki Giannoulidou

 
Ανώνυμος