0
Δημοσιεύτηκε 27 Οκτ 2013, 22:54   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

Σε δωρεά υγειονομικού υλικού προχωράει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

1980593

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος,Ιερώνυμος,ανακοίνωσε σήμερα στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων με 5 κοντέινερ υγειονομικού υλικού από τις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση εκτός από τον αρχιεπίσκοπο και τον κ. υπουργό μέρος πήραν και ο διευθυντής της “Αποστολής” Κωσταντίνος Δήμτσας και η συντονίστρια των προγραμμάτων IOCC στην Ελλάδα,Δέσποινα Κατσιβελάκη.Να σημειωθεί πως το υγειονομικό υλικό θα φτάσει στα νοσοκομεία μέσω της “Αποστολής” και του IOCC.

Η αποστολή θα λάβει χώρα μέσα στο 2014 από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τον International Orthodox Christian Charities-IOCC, μέσω χρηματοδότησης του Jaharis Family Foundation. Στόχος η κάλυψη μέρους των τραγικών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Το περιεχόμενο των κοντέινερ συνολικής αξίας 4.000.000 δολαρίων περιλαμβάνει αναλώσιμο νοσοκομειακό υλικό σύριγγες, γάντια, γάζες, επιδέσμους και εκατοντάδες άλλα είδη αντικειμένων ευρείας και εξειδικευμένης νοσοκομειακής κατανάλωσης. Τα πέντε κοντέινερ, θα φτάσουν τμηματικά από την Αμερική στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα διοχετευθούν, σε συνεργασία με την «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του υπουργείου Υγείας σε νοσοκομεία όλης της χώρας. 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την πρωτοβουλία του και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ στο Μακαριώτατο για να οργανώσουμε με την “Αποστολή” την προσφορά υγειονομικού υλικού από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τον IOCC και τον Έλληνα ευεργέτη κ. Τζαχάρη στα νοσοκομεία της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο που με δική του παρέμβαση και έμπνευση οργανώνεται όλη αυτή η δωρεά μέσω της “Αποστολής”, στην Ελλάδα σε εποχή που έχουμε πολύ μεγάλες ανάγκες. Η προσφορά θα καλύψει ανάγκες φτωχών ανθρώπων και σας ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό και βεβαίως για να πάρουμε την ευλογία και την συμβουλή του για να πορευθούμε όσο πιο καλά γίνεται».
Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σημείωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό για ένα βασικό θέμα. Από την Αμερική οι ομογενείς και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής φρόντισαν και ανταποκρίθηκαν σε δικά μας αιτήματα μεταξύ των οποίων και για υγειονομικό υλικό με 5 κοντέινερ και συναντηθήκαμε με τον υπουργό για το πώς θα διοχετευθούν σε χώρους υγείας που έχουν ανάγκη. Ο υπουργός ανταποκρίθηκε αμέσως και θα γίνει μια σύσκεψη την ερχομένη εβδομάδα για να καθοριστούν οι αποδέκτες».
Ο κ. Δήμτσας, τέλος, σημείωσε πως θα φροντίσει προκειμένου η «Αποστολή» να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των νοσοκομείων όπου χρειάζεται, σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδος σε κάθε φωνή συνανθρώπου μας που μας έχει ανάγκη.«Έχουμε καταγράψει τις ανάγκες με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τώρα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να καλύψουμε αιτήματα νοσοκομείων και ακριτικών περιοχών».

Niki Giannoulidou