0
Δημοσιεύτηκε 28 Ιούν 2012, 18:58   /   ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
 

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΕΛΑΚΟΣ!!! ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ!!

Η ελληνική αποστολή αφήνει σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση το σημάδι της, δίνοντας τα καλύτερα δείγματα εν όψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Πρωταγωνιστής  ΚΑΙ αυτή τη φορά ήταν ο Πατριωτης μας απο το Αχλαδι ! Πασχάλης Σταθελάκος, ο οποίος μαζί με το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα, κατηγορίας 40, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα.

Ο Έλληνας αθλητής έσπασε το φράγμα των 13μ στην 5η του προσπάθεια και με βολή στα 13.01μ βελτίωσε την κορυφαία προηγούμενη επίδοση που κατείχε ο ίδιος με 12.60μ, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις αρχές Ιουνίου στο ΟΑΚΑ.

Ο Σταθελάκος ολοκλήρωσε ιδανικά την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με απολογισμό ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο, βάζοντας πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την άνοδό του στο βάθρο των νικητών στο μεγάλο ραντεβού των αθλητών στη βρετανική πρωτεύουσα. Αυτό ήταν το δεύτερο ρεκόρ από Έλληνα αθλητή στη διοργάνωση. Είχε προηγηθεί το ρεκόρ Ευρώπης της Μαρίας Σταματουλά στην κορίνα, κατηγορίας 32, με επίδοση στα 17 μέτρα και 43 εκατοστά.


Admin1