0
Δημοσιεύτηκε 27 Ιούν 2012, 13:14   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας!!!

koutabia ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

  Λαμία 21-6-2001

  Προς

  Τον Δήμαρχο κ.Γκλέτσο

  Στυλίδα

Κ.Δήμαρχε

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και κάτοικοι της πόλης σας με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρονόπουλο, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε και γραπτώς τις προτάσεις μας σε ότι αφορά τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής σας.

1.Σύμφωνα με τον Ν.4039/2012 αλλά και με τον προηγούμενο 3170/03,  υπεύθυνοι για τα δέσποτα είναι οι Δήμοι της χώρας.

Αυτό προυποθέτει προγράμματα στειρώσεων, εμβολιασμών και υιοθεσίας, ενώ σε διάστημα 2 χρόνων από την ψήφιση του νόμου είστε υποχρεωμένοι να κατασκευάσετε κυνοκομείο.

Δεδομένου του ότι τα οικονομικά σας, όπως και όλων των Δήμων, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αναζητώντας λύσεις ανέξοδες κατά το δυνατό, έχουμε να σας προτείνουμε:

Α)Να αναζητήσετε έναν φραγμένο δημοτικό χώρο κάπου εκτος πόλης, ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει, να αναζητήσετε τη δυνατότητα παραχώρησης από κάποιον ιδιώτη φιλόζωο συμπολίτη σας.Εκεί θα μπορούσατε να φιλοξενείτε για ολιγοήμερη παραμονή κουτάβια ή ζώα που χρειάζονται βοήθεια με τη συνδρομή εθελοντών της περιοχής σας.

Β)΄Εχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την ανέξοδη για το Δήμο σας στείρωση των αδέσποτων σκύλων από εθελοντές κτηνιάτρους , αρκεί να φροντίσετε για την εξεύρεση νόμιμου χώρου για τη διενέργεια των ιατρικών επεμβάσεων.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τη συνεργασία σας με τον τοπικό κτηνίατρο, είτε με την παραχώρηση του αγροτικού κτηνιατρείου ή ακόμη και του κτηνιατρικού εργαστηρίου που υπάρχει στη Μεγάλη Βρύση.Απαραίτητη προυπόθεση για την παραχώρηση χώρου, είναι να ασκήσετε την επιρροή σας στους υπεύθυνους φορείς.

Γ) Επειδή ο Δήμος σας είναι πέρασμα λόγω του Διεθνή Δρόμου και γίνονται πολλά τροχαία με ζώα, δεν είναι δυνατό να προωθούνται στη Λαμία για φροντίδα και περίθαλψη τη στιγμή που είναι ευθύνη δική σας και β)υπάρχει τοπικός κτηνίατρος με τον οποίο μπορείτε να συνεργαστείτε για τις έκτακτες αυτές περιπτώσεις.

Δ) Επειδή το χρηματικό πρόβλημμα μας απασχολεί όλους, καλό θα ήταν να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης, όπως τη διοργάνωση μουσικής ή άλλου είδους καλλιτεχνικής εκδήλωσης στη Στυλίδα σε συνεργασία με το Σύλλογό μας. Εκεί θα χρειαστεί και η δική σας καθοριστική συμβολή , μιας και λόγω του επαγγέλματός σας έχετε πρόσβαση σε καλλιτεχνικούς κύκλους, ώστε να εξασφαλιστεί χωρίς πληρωμή, η συμμετοχή κάποιου σχήματος και τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες των ζώων της περιοχής σας. Μια σκέψη θα ήταν μια συναυλία με τον κ. Τσαλίκη, που είναι και Στυλιδιώτης και φιλόζωος. Αλλά και αν εκείνος δεν μπορεί, υπάρχουν πολλοί φιλόζωοι καλλιτέχνες οι οποίοι είναι πιθανό να ενδιαφερθούν να βοηθήσουν.

Ε)Επειδή ο Δήμος σας είναι τουριστικός, πρέπει άμεσα να δείξετε το φιλοζωικό σας προφίλ μέσα από έργα, διότι κυκλοφορούν πολλά συκοφαντικά δημοσιεύματα διεθνώς για την αδιαφορία και την κακομεταχείριση των ζώων στη χώρα μας, κάτι που δεν είναι καλή διαφήμιση για προσέλκυση ξένων, φιλόζωων και μη τουριστών.

ΣΤ) Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα πολλά κρούσματα δηλητηρίασης ζώων τα οποία συμβαίνουν στην περιοχή σας , όσο και στις έντονες φήμες που κυκλοφορούν ότι προκειμένου να γλυτώσουν από τα αδέσποτα κάποιοι προετοιμάζονται για να ρίξουν φόλες.

Παρακαλούμε για την πρωτοκόλληση του εγγράφου μας και την αποστολή του αιθμού πρωτοκόλλου.

 

  Για το Δ.Σ.

  Η Πρόεδρος

  ΑΓΓΕΛΑ ΜΠΑΡΤΣΙΩΚΑ

 

 


atrevlas

 
Ανώνυμος