0
Δημοσιεύτηκε 28 Φεβ 2014, 09:27   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Διατίθενται στο κοινό ελαιόδεντρα για μεταφύτευση

elaiodentro ΕΡΓΟΣΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ ΑΓΡΟΤΕΣ * Η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ έχει ως αντικείμενο της την κατασκευή και το εκσυγχρονισμό του Σιδηροδρομικού Δικτύου στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της κατασκευής αυτών των έργων προχωράει στην απαλλοτρίωση των απαιτούμενων εκτάσεων καθώς και των επικειμένων τους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα δέντρα, που βρίσκονται εντός αυτών.

Όπως αναφέρει στο paseges.gr ο κ. Β. Ξουραφάς, Προϊστάμενος Τμήματος Υποστήριξης Έργων και Μελετών της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ «για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναπτύχθηκε μια καινοτόμα δράση που έχει να κάνει με την αξιοποίηση του φυτικού κεφαλαίου που βρίσκεται εντός των απαλλοτριούμενων εκτάσεων. Συγκεκριμένα μέσω εργολαβίας που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Αιγίου γίνεται προσπάθεια αναζήτησης ενδιαφερόμενων για αγορά κυρίως ελαιόδεντρων με σκοπό την μεταφύτευσή τους».

Πάντως, επειδή  το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της κατασκευής του σιδηροδρομικού έργου είναι αυστηρό και προκειμένου να μην χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια χρηματοδότησης του, η ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ είναι αναγκασμένη να προχωρά στην κοπή των ελαιόδεντρων προκειμένου να αποδοθούν ελεύθερες για χρήση οι εκτάσεις, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν μείνει περίπου 1.500 από τα 4.500 που ήταν αρχικά. Σημειώνεται ότι σημαντικό μέρος των ελαιόδεντρων είναι πολύ μεγάλης ηλικίας.

Η ΕΡΓΟΣΕ απευθύνθηκε στο paseges.gr για το σκοπό αυτό και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια, μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο : 210 5283346 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : [email protected] για περισσότερες πληροφορίες.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μπίκας

paseges.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou