0
Δημοσιεύτηκε 28 Φεβ 2014, 09:10   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Ο Λιμενάρχης Στυλίδας ζητάει τη βοήθεια εθελοντών

askisi sto limani stylidas 16 630x472 ΣΤΥΛΙΔΑ ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΙΑΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ * !

Εθελοντές για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης αναζητά το Λιμεναρχείο Στυλίδας.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Κυριάκο Λιάκο το Λιμεναρχείο διαθέτει τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης   για περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, το οποίο ενεργοποιείται προκειμένου αντιμετωπιστούν ανάλογα συμβάντα.

Στο ανωτέρω σχέδιο, πέραν του προσωπικού και των υλικών τα οποία διαθέτει η Υπηρεσία, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής  εθελοντικά  ιδιωτών.

«Όπως είναι γνωστό, η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας και η αντιμετώπιση συμβάντων μπορεί να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με την συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων και εθελοντών.

Εθελοντές οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν σε περιπτώσεις ανάγκης  ενισχύοντας  το δίκτυο εθελοντών  στην περιοχή δικαιοδοσίας μας,  μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία τους  στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές της  περιοχής μας» τονίζει από την πλευρά του ο κ. Λιάκος.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Λιμερχείο Στυλίδας / Γραφείο Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, τηλ.:    2238022329 – ΕMAIL [email protected])

http://www.lamiakos-typos.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou