Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Ο Λιμενάρχης Στυλίδας ζητάει τη βοήθεια εθελοντών

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ (16)

Εθελοντές για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης αναζητά το Λιμεναρχείο Στυλίδας.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Κυριάκο Λιάκο το Λιμεναρχείο διαθέτει τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης   για περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, το οποίο ενεργοποιείται προκειμένου αντιμετωπιστούν ανάλογα συμβάντα.

Στο ανωτέρω σχέδιο, πέραν του προσωπικού και των υλικών τα οποία διαθέτει η Υπηρεσία, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής  εθελοντικά  ιδιωτών.

«Όπως είναι γνωστό, η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας και η αντιμετώπιση συμβάντων μπορεί να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με την συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων και εθελοντών.

Εθελοντές οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν σε περιπτώσεις ανάγκης  ενισχύοντας  το δίκτυο εθελοντών  στην περιοχή δικαιοδοσίας μας,  μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία τους  στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές της  περιοχής μας» τονίζει από την πλευρά του ο κ. Λιάκος.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Λιμερχείο Στυλίδας / Γραφείο Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, τηλ.:    2238022329 – ΕMAIL [email protected])

http://www.lamiakos-typos.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Κλειστός ο δρόμος μέχρι το Αυλάκι Στυλίδας λόγω κακοκαιρίας

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Φθιώτιδας έκλεισε ο δρόμος από το ύψος της ΒΙ.ΠΕ.  μέχρι και το Αυλάκι Στυλίδας. Η...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -