Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Επιδότηση έως 20.000 ευρώ σε 6000 νέους αγρότες

νεος αγροτηςΞεκινά σε λίγες ημέρες το πρόγραμμα για την επιδότηση σε νέους αγρότες που παρέχει το μέτρο 112 μέ όνομα Εγκατάσταση Νέων Γεωργών του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, που θα δίνει ενίσχυση έως 20.000 ευρώ σε 6000 νέους κάτω των 40 ετών.

Στόχος του προγράμματος για την επιδότηση σε νέους αγρότες , είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων αγροτών μέσω της παροχής κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου.

Το πρόγραμμα επιδότησης για νέους αγρότες, θα έχει εφαρμογή στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας, με δυνατότητα διαφοροποίησης των κινήτρων με βάση τα φυσικά μειονεκτήματα του τόπου μόνιμης κατοικίας, καθώς και την παραγωγική κατεύθυνση και το συνολικό εισόδημα της γεωργικής εκμετάλλευσης κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Το πρόγραμμα επιδότησης αφορά νέους ηλικίας κάτω των 40 ετών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για στήριξη και εγκαθίσταται για πρώτη φορά σε γεωργική εκμετάλλευση .Για τον υπολογισμό της ηλικίας λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία υποβολής της αίτησης του υποψηφίου νέου γεωργού. Η ατομική απόφαση χορήγησης στήριξης για την εγκατάσταση νέων αγροτών εκδίδεται το αργότερο εντός 18 μηνών μετά την εγκατάσταση.

Το ύψος της επιδότησης έχει ανώτατο όριο 20.000 ευρώ και κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου. Δηλαδή:

Όσοι διαμένουν σε:

– Ορεινές περιοχές μέχρι 20.000 ευρώ.

– Μειονεκτικές περιοχές μέχρι 17.500 ευρώ

– Λοιπές περιοχές μέχρι 15.000 ευρώ

Πιο αναλυτικά, αυτά τα ποσά προκύπτουν αφού ληφθούν υπόψη τα τρία παρακάτω κριτήρια:

– Η περιοχή μόνιμης κατοικίας:

• Ορεινή: 7.500 ευρώ
• Μειονεκτική: 5.000 ευρώ
• Λοιπές περιοχές: 2.500 ευρώ

– Ο προσανατολισμός παραγωγής της γεωργικής εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση:

• Κτηνοτροφική: 7.500 ευρώ
• Φυτική: 7.500 ευρώ
• Μεικτή μελισσοκομία: 5.000 ευρώ

– Το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση:

• Πάνω από το 120% του εισοδήματος αναφοράς: 5.000 ευρώ
• 80-120% του εισοδήματος αναφοράς: 2.500 ευρώ

Αθροίζοντας τα ποσά από τα τρία κριτήρια, προκύπτει το ποσό της συνολικής επιδότησης που δικαιούται να λάβει ο κάθε νέος αγρότης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Η διαδικασία

Η οικονομική ενίσχυση της πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών δίδεται με τη μορφή επιδότησης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη δόση ανέρχεται στο 70% της εγκεκριμένης επιδότησης ανά δικαιούχο και καταβάλλεται μέσα στο πρώτο έτος.

Για να λάβει ο νέος αγρότης το υπόλοιπο 30% της επιδότησης, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει του στόχους του επιχειρηματικού σχεδίου που είναι δεσμευτικοί για κάθε δικαιούχο.

Έτσι, η δεύτερη δόση αντιστοιχεί με το 15% της επιδότησης και δίδεται από το δεύτερο έτος, ενώ η τρίτη δόση (το υπόλοιπο 15%) θα εκταμιεύεται με τη συμπλήρωση 2 ετών από την ημερομηνία της πρώτης εγκατάστασης και εφόσον ο δικαιούχος έχει επιτύχει το σύνολο των δεσμευτικών στόχων και έχει υποβάλει τουλάχιστον δύο Ενιαίες Δηλώσεις Εκμετάλλευσης.

www.dikaiologitika.gr

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -