Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Ερώτηση Χρ.Σταϊκούρα σχετικά με τη δακοκτονία στη Φθιώτιδα

  Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε σήμερα 

προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 

την υπ’ αριθ. πρωτ. 3408/23.02.2016 Ερώτηση σχετικά με τις Δαπάνες του Προγράμματος Δακοκτονίας 2016 στη Φθιώτιδα. 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης: 

“Στις 15.02.2016 υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σύμφωνα με το ΠΔ 107/2015, η κατανομή πιστώσεων για κάλυψη δαπανών (προσωπικού, εργολάβων ψεκασμού και παγιδοθεσίας κ.λπ.) για την άμεση έναρξη των διαδικασιών του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το ελαιοκομικό έτος 2016.
Σύμφωνα με τον συνημμένο στην απόφαση πίνακα και βάσει του διαθέσιμου προϋπολογισμού, η πίστωση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται στο ποσό των 1.487.624 ευρώ, σημαντικά μειωμένη, κατά περίπου 570.000 ευρώ, από το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2015.

Αντιθέτως, στο σύνολο των λοιπών Περιφερειών έχει επέλθει αύξηση σε σχέση με το 2015 (ενδεικτικά για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας το ποσό τριπλασιάζεται), με εξαίρεση την Περιφέρεια Πελοποννήσου που εμφανίζει οριακή μείωση.

Ειδικότερα, για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας το ποσό ανέρχεται στις 766.000 ευρώ, μειωμένο κατά 177.195 ευρώ από το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2015.

Πρόκειται για περιοχή που στηρίζεται στην παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς, και ιδιαιτέρως στην ποικιλία Καλαμών, το σύνολο σχεδόν της οποίας διατίθεται για εξαγωγή.

Κατόπιν αυτών,

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 1ον. Με ποιά κριτήρια επήλθε η σημαντική μείωση αυτή της πίστωσης για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, που οδηγεί εν πολλοίς στην μείωση του αριθμού των ψεκασμών και κατ’ επέκταση στην υποβάθμιση της αποτελεσματικότητας καταπολέμησης της δακοκτονίας;

2ον. Πρόκειται να εξεταστεί, επί τα βελτίω όπως και θα έπρεπε, η αναπροσαρμογή της εισήγησης, ώστε να μην πληγεί εξ’ αυτής της αιτίας, η παραγωγή της ελιάς στην Φθιώτιδα; ” 

  

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το «Panic Button» χορηγείται πλέον σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σε...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων