0
Δημοσιεύτηκε 27 Οκτ 2012, 07:42   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

FARMERS’ MARKET ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!


Ο θεσμός των «Farmers’ Market» έρχεται  και στην Ελλάδα.
Από τη συνέντευξη  του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη στον Τ/Σ KONTRA και τους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή, Βασίλη Ταλαμάγκα και Νίκο Χασαπόπουλο
“Τα Farmers’ Market, εγώ τα έζησα στην Αμερική όπου είχαν γίνει θεσμός, όπου κάθε Σάββατο ο παραγωγός είχε τη δυνατότητα σε κάποιο μέρος της πόλης να πάει να δώσει κατευθείαν τα προϊόντα του στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες. Οι Αμερικάνοι πήγαν το θεσμό αυτό ένα βήμα πιο πάνω, και κατά τη γνώμη μου, ήταν και πιο σωστός. Επειδή το κόστος παραγωγής για τον αγρότη ήταν υψηλό, υπέδειξε στον καταναλωτή και στην οικογένειά του που βρισκόταν το χωράφι του και τους πρότεινε να πάνε να μαζέψουν μόνοι τους τα προϊόντα, έτσι ώστε να τα πάρουν ακόμα πιο φτηνά.
Θα κάνουμε 3 πιλοτικά farmers’ market γιατί δεν έχουμε και την εμπειρία, σε όλο τον άξονα της Ελλάδας. Στην Κρήτη, στη Στερεά και στη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του έτους θα τα στήσουμε για να δούμε πώς θα λειτουργήσουν και να δούμε τις δυσκολίες. Δεν θα έχουν «αντίπαλο» τις Λαϊκές γιατί θα λειτουργήσουν μόνο το Σάββατο και δεν θα πωλούν τα πάντα. Θα είναι μόνο ο ντόπιος παραγωγός που θα πουλάει τα προϊόντα του. Ουσιαστικά «θεσμοθετείται» το Κίνημα της Πατάτας”
Διαβάστε και  το παλαιότερο δημοσίευμά μας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο
https://stilida.blogspot.gr/2012/09/farmers-market.html


Niki Giannoulidou