0
Δημοσιεύτηκε 11 Νοέ 2013, 10:52   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι ετοιμάζουν τις φαρέτρες τους

τρακτερΣυνάντηση είχαν χθες στον Πλαταμώνα εκπρόσωποι αγροτών από τη Βόρεια και τη Στερεά Ελλάδα με σκοπό να συντονίσουν τις δράσεις τους για κινητοποιήσεις και να ενημερώσουν τους παραγωγούς με τοπικές συνελεύσεις, αυτήν την εβδομάδα.
Παράλληλα επιδιώκουν να βρεθούν τετ – α – τετ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάση Τσαυτάρη.
Αύριο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πανθεσσαλική συγκέντρωση τον Παλαμά Καρδίτσας. Οι Θεσσαλοί παραγωγοί, με τον Βαγγέλη Μπούτα έχουν ήδη κάνει το πρώτο «ντου»  με 200 τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, για το νομοσχέδιο για τα αγροτεμάχια και μιλούν για ξεκλήρισμα των παραγωγών με στόχο να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια.
Στη Δράμα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση γεωργών και κτηνοτρόφων και δωρεάν διανομή τροφίμων για τον κόσμο.
Οι Κρητικοί παραγωγοί δηλώνουν έτοιμοι για Αθήνα, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα αγροτεμάχια, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κι οι Αχαιοί παραγωγοί.
Δράσεις στην Εγνατία οδό και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προγραμματίζουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι.
Σε αναβρασμό κι οι κτηνοτρόφοι της βόρειας Ελλάδας με επικεφαλής τον Δημήτρη Καμπούρη, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν δεν μιλήσουν με τον υπουργό, να κλείσουν και τα Τέμπη.

agrocapital.gr


Niki Giannoulidou