0
Δημοσιεύτηκε 3 Ιαν 2013, 13:55   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Η ελαιοπαραγωγή ανά την Ελλάδα σε εκπομπή της τηλεόρασης!

ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
Η ελιά και το ελαιόλαδο θα έχουν την τιμητική τους στη εκπομπή «Μητέρα Γη» της ΕΤ3 που μεταδίδεται την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013.

Οι τρεις γεωπόνοι της εκπομπής συναντούν ελαιοπαραγωγούς και συζητούν για τις καλλιεργητικές φροντίδες των δέντρων και την πορεία της παραγωγής.

Ακόμη, συνομιλούν με τον καθηγητή ελαιολάδου, κ. Απόστολο Κυριτσάκη, για τη σημερινή κατάσταση στον κλάδο της ελαιοκομίας, καθώς και για τις κύριες κατηγορίες του ελαιολάδου. Με ειδικούς του κλάδου – γεωπόνους, χημικούς, ελαιουργούς – επικεντρώνονται στα στάδια παραγωγής ελαιολάδου, τον τρόπο αποθήκευσής του και την αξιοποίηση των παραγώγων του καρπού.

Η εκπομπή επισκέπτεται ελαιώνες συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, στις Καλύβες Πολυγύρου και στο Οφρύνιο Καβάλας, ενώ δίνει βήμα σε μέλη αγροτικών συνεταιρισμών για να καταθέσουν τις απόψεις τους για την οικονομική διάσταση της καλλιέργειας, παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων που προέρχονται από την ελιά.

Τέλος, μέρος της εκπομπής αφιερώνεται στην σημασία της ποιότητας, της τυποποίησης και πιστοποίησης του προϊόντος με επίσκεψη σε μία μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης ελιάς, όπου οι γεωπόνοι της εκπομπής ενημερώνονται για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η πιστοποίηση του προϊόντος στην καταξίωσή του στην παγκόσμια αγορά.

πηγή ert.gr


Niki Giannoulidou