0
Δημοσιεύτηκε 24 Ιαν 2013, 09:47   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Μέρα νύχτα δουλεύουν τα ελαιοτριβεία στην Αν.Φθιώτιδα για να προλάβουν την παραγωγή

ΕΛΙΕΣ

Μέρα νύχτα δουλεύουν τα ελαιοτριβεία στην Αν.Φθιώτιδα λόγω της τεράστιας παραγωγής. Οι αγρότες στο σύνολό τους εξαιτίας της χαμηλής τιμής της βρώσιμης ελιάς αποφάσισαν να ελαιοποιήσουν την σοδειά τους με αποτέλεσμα τα ελαιοτριβεία να δουλεύουν νυχθημερόν και πάλι να μην προλαβαίνουν τις ποσότητες που φτάνουν στις αποθήκες τους.

Οι βρώσιμες ελιές φέτος δεν αναπτύχθηκαν σωστά εξαιτίας της υπερφόρτωσης των δένδρων. Η ψιλή ελιά πουλήθηκε σε πολύ χαμηλή τιμή και οι παραγωγοί επέλεξαν να οδηγήσουν τον καρπό στο ελαιοτριβείο.

Ο κ.Στάθης Τασσούλας ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στον Καραβόμυλο βρίσκεται σε απελπισία όπως μας λέει αφού εισπράττει την αγανάκτηση των παραγωγών που αγωνιούν για τις ελιές τους που σαπίζουν στα τελάρα.

Η τιμή του ελαιολάδου ωστόσο παρουσιάζει ανοδική πορεία αφού οι άλλες χώρες της Μεσογείου δεν έχουν την ίδια παραγωγή με την Ελλάδα.

Τα 2 ευρώ όμως και 40 λεπτά δεν ικανοποιούν σε καμία περίπτωση τους αγρότες της Ανατολικής Φθιώτιδας αφού όπως μας εξηγούν, οι ίδιοι είχαν έξοδα παραγωγής και συγκομιδής για βρώσιμη ελιά ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως δεν θα καταφέρουν να πουλήσουν όλους αυτούς τους τόνους λαδιού.

Μεγάλο θέμα προκύπτει και με απόβλητα αφού οι δεξαμενές που διαθέτουν οι ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων δεν επαρκούν. πηγή lamiastar.gr

Δείτε το videoστο webtv.lamiastar.gr


Niki Giannoulidou