0
Δημοσιεύτηκε 18 Σεπ 2013, 23:18   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Σε μείωση φορολογίας στα αγροτεμάχια συμφώνησαν Σαμαράς – Βενιζέλος

agrotemaxia 1 ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΑΓΡΟΤΕΣ Το «όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα» και το γεγονός ότι το βάρος θα δοθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, επικύρωσαν στη σύσκεψη της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν πως στο τέλος του 2013 θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι στο 2014 δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί και θα παρουσιαστεί πριν τις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή πριν αρχίσει η νέα Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής.

Αναφορικά με το θέμα της Αμυντικής Βιομηχανίας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έμειναν σύμφωνοι στη «γραμμή» ότι ΕΑΣ και ΕΛΒΟ χωρίζονται σε στρατιωτικό και πολιτικό κομμάτι, προσθέτοντας ότι όσον αφορά στο στρατιωτικό κομμάτι θα επιδιωχθεί να αναπτυχθεί και εσωτερικά και εξωτερικά.

Σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σύμφωνα με Το Βήμα, συμφωνήθηκε η μείωση της φορολογίας στα αγροτεμάχια καθώς το ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε ότι θεωρεί ως μη υπάρχουσα την αρχική ρύθμιση που άφησε να διαρρεύσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει την είσπραξη από το φόρο ακινήτων ποσού ύψους 3, 5 δισ. ευρώ αντί για 4,2 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση. Με τον τρόπο αυτό ελαφρύνονται οι συντελεστές στα αγροτεμάχια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou