Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Τι απαντάει ο Α.Ε.Σ.Στυλίδας στα όσα του καταλογίζει η Ένωση Γεωπόνων Φθιώτιδας


Ακολουθεί η Απάντηση του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας ( όπως μας εστάλη σήμερα) στο με ημερομηνία 21.7.2017 δημοσίευμα της Ένωσης Γεωπόνων Φθιώτιδας .

( Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ )
 

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας , κρίνει αναγκαίο, για την αποκατάσταση της νομικής τάξης και της αποφυγής συγχύσεων, που μπορεί να δημιουργηθούν στους συνεταιρισμένους αγρότες, από δημοσιεύματα, να γνωρίσει στην Ένωση Γεωπόνων του νομού Φθιώτιδας τα ακόλουθα :

 

Σύμφωνα με την νομοθεσία, που διέπει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ( άρθρα 1 παρ.1, 6, 8 και 17 β) του ν.4384/2016), αλλά και τις διατάξεις του καταστατικού του Συνεταιρισμού μας, τα μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών, έχουν υποχρέωση να συναλλάσσονται με τον συνεταιρισμό τους, όχι μόνο στην παράδοση του 80% κατ΄ ελάχιστον της παραγωγής τους στον συνεταιρισμό τους και της προμήθειας των εφοδίων τους, αλλά και σε κάθε υπηρεσία που προσφέρει ο Συνεταιρισμός και διαλαμβάνεται στους καταστατικούς σκοπούς. Ο νόμος , στις προαναφερόμενες διατάξεις του, αλλά και το καταστατικό του συνεταιρισμού, επιβάλλουν κυρώσεις στα μέλη του συνεταιρισμού, τα οποία δεν συναλλάσσονται με τον συνεταιρισμό τους και συγκεκριμένα δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες, που προσφέρει ο συνεταιρισμός τους δηλαδή η επιχείρησή τους. Η κύρωση, που προβλέπει ο νόμος και το καταστατικό είναι , πέραν των οικονομικών κυρώσεων, η διαγραφή του μέλους, το οποίο παραβιάζει τις καταστατικές διατάξεις, με έμφαση στην μη συναλλαγή του μέλους με τις υπηρεσίες, που προσφέρει ο συνεταιρισμός του. Διότι μέλος σε ένα αγροτικό συνεταιρισμό, γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν.4384/2016, όποιος αγρότης αποδέχεται να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες, που προσφέρει ο Συνεταιρισμός. Η δε συμμετοχή του αγρότη στο Συνεταιρισμό, είναι σύμφωνα με τον ορισμό του συνεταιρισμού , εθελοντική και ελεύθερη.

Κατά συνέπεια, των προαναφερόμενων, παρακαλείται η Ένωση Γεωπόνων Φθιώτιδας, να σέβεται την συνεταιριστική νομοθεσία και βεβαίως τις διατάξεις του υγειούς και ελεύθερου ανταγωνισμού και να αποφεύγει δημοσιεύματα, τα οποία, ενδεχομένως να έχουν δυσμενείς συνέπειες, για τους συνεταιρισμένους αγρότες.

 

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -