0
Δημοσιεύτηκε 26 Ιαν 2013, 07:00   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

Από σήμερα παράνομο το ξεκλείδωμα των κινητών στις ΗΠΑ

ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΗΠΑ

Από τις 26 Ιανουαρίου και μετά το ξεκλείδωμα των κινητών στις ΗΠΑ θα απαγορεύεται από το νόμο και οι κάτοχοι θα είναι αναγκασμένοι να… παραμένουν στο ίδιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αν θέλουν να χρησιμοποιούν την ίδια συσκευή.

Όπως αναφέρει το Livescience, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2012 από το αμερικανικό κογκρέσο. Αρχικά υπήρχε ένα παραθυράκι 90 ημερών, όπου κάποιος μπορούσε να αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο και να το ξεκλειδώσει, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει πλέον από το ερχόμενο Σάββατο. Το ξεκλείδωμα κινητών τηλεφώνων είναι χρήσιμο όταν κάποιος επιθυμεί να αλλάξει πάροχο κινητής τηλεφωνίας και δεν θέλει να αποχωριστεί τη συσκευή του. Η τιμή των κλειδωμένων συσκευών είναι σαφώς φθηνότερη από εκείνη των ξεκλείδωτων.

Στην Ελλάδα όλοι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δίνουν ξεκλείδωτα κινητά στους πελάτες τους, αλλά κάτι τέτοιο στοιχίζει ακριβότερα για έναν καταναλωτή, καθώς καλείται να πληρώσει το διπλάσιο ή ακόμα και το τριπλάσιο ποσό για μία συσκευή, σε σύγκριση με άλλες χώρες του εξωτερικού.
πηγή lifo.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou