0
Δημοσιεύτηκε 26 Ιαν 2013, 06:59   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Χειροτονία Διακόνου στην Παραλία Ραχών

8ee9fed59ea70b6d1ab0628ed0a34e19_M

Την χειροτονία ενός νέου Διακόνου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών.

Ο νέος Διάκονος π. Δημήτριος Γεωργακόπουλος είναι έγγαμος, πατέρας ενός παιδιού, κατάγεται από το Άνυδρο Στυλίδος και είναι ο όγδοος άμισθος κληρικός της Μητροπόλεώς μας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυτάραχη ζωή του Αγίου Γρηγορίου και στο σπουδαιότατο έργο που άφησε στην Εκκλησία. Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο ανέφερε διδάγματα που μπορεί να αποκομίσει από την ζωή του Αγίου Γρηγορίου, τα οποία θα τον βοηθήσουν στην μετέπειτα ιερατική του πορεία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να έχει στην συνείδησή του, ότι κανείς δεν είναι άξιος της ιερωσύνης και πρέπει με σεβασμό να την αντιμετωπίζει. Επεσήμανε επίσης, ότι όταν έρχονται καταιγίδες στην προσωπική, οικογενειακή και ενοριακή του ζωή, να καταφεύγει στην ησυχία, να παίρνει δύναμη από την επικοινωνία του με το Θεό και όταν πρόκειται για τον εαυτό του να παραιτείται από τις διεκδικήσεις.

Ο νέος Διάκονος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδας.

 


Niki Giannoulidou