Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

EURONEWS -ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!

Το Euronews μιλάει ελληνικά !!!

Εχει Αρχίσει η εκπομπή του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα. Η ελληνική υπηρεσία του Euronews  λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και  είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλο τον πλανήτη.

Η 12η γλωσσική έκδοση του euronews, της οποίας η προσαρμογή, για πρώτη φορά στην ιστορία του ειδησεογραφικού πρακτορείου, θα γίνεται στη χώρα της ομιλούμενης γλώσσας, και συγκεκριμένα στην Αθήνα, μεταδίδεται από τη Λυών. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της 100% θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Euronews βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας όπου στεγάζεται και η ελληνική αίθουσα σύνταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη μετάδοσης της ελληνικής έκδοσης του Euronews συμπίπτει με την κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρεμιέρα της μετάδοσης της ελληνικής έκδοσης του προγράμματος εγινε τηλεοπτικά την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί, επίσης, λίγες ώρες νωρίτερα, μέσω του δικτυακού τόπου του σταθμού gr.euronews.com (επίσης σε ζωντανή μετάδοση), καθώς και μέσω των εφαρμογών Euronews Express και Live, θα είναι δε σύντομα διαθέσιμη μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του Euronews.

Η ελληνική ομάδα του Euronews και τα γραφεία στην Ελλάδα

Το ειδησεογραφικό κανάλι Euronews στην Ελλάδα είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου Euronews και απασχολεί περισσότερους από 40 επαγγελματίες από τον χώρο των ΜΜΕ. Η επίσημη τελετή για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του καναλιού στην Αθήνα θα γίνουν στις αρχές του 2013. Η επιλογή της δημιουργίας μιας τοπικής συντακτικής ομάδας αποτελεί μέρος της πρωτοποριακής στρατηγικής που έχει υιοθετήσει το Euronews για την ενίσχυση της παρουσίας του σε σημαντικές περιοχές του πλανήτη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Euronews, Michael Peters, δήλωσε:

«Η έναρξη λειτουργίας της ελληνικής έκδοσης του Euronews αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προόδου καθώς δίδεται για πρώτη φορά στο ελληνόφωνο κοινό η ευκαιρία πρόσβασης στη διεθνή ειδησεογραφία και λήψης έγκυρης πληροφόρησης για τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Η παρουσία μιας ομάδας επί τόπου θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την κάλυψη όλων των πτυχών της ελληνικής πραγματικότητας, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, χάρη στη συνεχή επικοινωνία και συνεργασία που θα υπάρχει μεταξύ του δημοσιογραφικού προσωπικού στην Αθήνα και της ομάδας σύνταξης στα κεντρικά μας γραφεία στη Λυών. Η ειδησεογραφική κάλυψη επί παντός θέματος θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ενισχύσει την παρουσία και την επιρροή της τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που θα προσφέρουμε μία ακόμη επιλογή στους θεατές στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον πλανήτη».

Το Euronews στην Ελλάδα και στην Κύπρο

Η ελληνική έκδοση του Euronews θα είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλη την Ευρώπη μέσω του δορυφόρου Hotbird 13A. Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν θα εκπέμπεται στην επίγεια μετάδοση, όπου οι Έλληνες θα συνεχίσουν να έχουν μόνο αγγλικό και γαλλικό ήχο, λόγω του πείσματος ορισμένων στην ΕΡΤ και διαφόρων μικροσυμφερόντων, αλλά θα εκπέμπεται μέσω κορυφαίων πλατφόρμων όπως της Nova, της ON Telecom, του OTE και της Forthnet, ενώ σε όλη την Κύπρο θα εκπέμπεται μέσω του ψηφιακού δικτύου του ΡΙΚ, καθώς και της πλατφόρμας της PrimeTel, της CYTA και της Cablenet. Η νέα αυτή υπηρεσία σύντομα θα προσφέρεται και από πολλά καλωδιακά και δορυφορικά δίκτυα, όπως και από ψηφιακά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το 80% του πληθυσμού στην Ελλάδα που διαθέτει τηλεόραση λαμβάνει ήδη το Euronews (3.739.000 νοικοκυριά)

Χάρη στη δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ, η οποία είναι μέτοχος του ομίλου Euronews, ήδη πάνω από 3.000.000 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στην γαλλική και αγγλική έκδοση του ειδησεογραφικού καναλιού μέσω του εθνικού ψηφιακού δικτύου. Το κανάλι εκπέμπει επίσης μέσω ψηφιακού δικτύου βάσει πρωτοκόλλου Internet, αλλά και μέσω καλωδιακού και δορυφορικού δικτύου, διατίθεται στα δωμάτια της αλυσίδας ξενοδοχείων Starwood αλλά και σε διάφορα ανεξάρτητα ξενοδοχεία.

Στην Κύπρο το Euronews καλύπτει το 100% του πληθυσμού που έχει τηλεόραση (300.000 νοικοκυριά)

Το κανάλι είναι διαθέσιμο μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας ΡΙΚ, δηλ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου και μετόχου του Euronews.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς και μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου Στυλίδας

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του Γυμνασίου και Λυκείου Στυλίδας, Αγαπητοί μαθητές του...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -