0
Δημοσιεύτηκε 28 Φεβ 2014, 20:20   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

“Καθαρίζουν” με τροπολογία τους δημάρχους από παλιές αμαρτίες – Ένταση στην Βουλή

βουλη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένταση στην Ολομέλεια με αφορμή την αποδοχή από την Κυβέρνηση, της τροπολογίας του βουλευτή της Ν.Δ. Σάββα Αναστασιάδη, που προβλέπει απαλλαγή από τυχόν ποινικές ευθύνες των δημάρχων που αποδέχονται, στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, το παραδοτέο έργο είτε να διαφέρει, είτε να είναι παρεμφερές με αυτό που αρχικά προβλεπόταν στη σύμβαση.

Για «ντροπολογία» και «όνειδος» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας υπονοούμενα ότι εξυπηρετούνται δήμαρχοι, εν’ όψει μάλιστα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρώτος διαμαρτυρήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Είναι «όνειδος» είπε και κατήγγειλε πως παραβιάζεται το Σύνταγμα, ενώ ζήτησε την απόσυρση της.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της Ν.Δ. Σοφίας Βούλτεψη. «Δεν μπορούμε όλη μέρα να μένουμε εδώ και να κατηγορούμεθα για όνειδος και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Είναι μια απόλυτη δικαιολόγηση της Χρυσής Αυγής εδώ μέσα. Τους δίνετε επιχειρήματα» τόνισε.

Για «ντροπολογία» έκανε λόγο στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Πρόκειται για ξεκάθαρη μεθόδευση που και ένα νήπιο καταλαβαίνει. Ποιον κοροϊδεύετε;» αναρωτήθηκε ενώ παραλλήλισε τον τρόπο που επεχείρησε να περάσει την τροπολογία η Κυβέρνηση με τον τρόπο που είχε περάσει πριν από χρόνια από την κυβέρνηση Σημίτη η η τροπολογία «Πάχτα» για το Πόρτο Καρράς.

Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αντέδρασε για όσα κατήγγειλε η κ. Κωνσταντοπούλου σε υψηλούς τόνους και χαρακτηριστικό του εκνευρισμού του ήταν ότι παρατήρησε το προεδρείο να μην επιτρέπει να λέγονται αυτά από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Ξεχνάτε ότι είστε υπουργός; Θα κάνω λογοκρισία σε βουλευτή, θα της αλλάξω εγώ τα μυαλά; Τώρα, θυμηθήκαμε τις προσβολές…;» απάντησε σε έντονο ύφος η Προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Επί της ουσίας της τροπολογίας, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σημείωσε πως γίνεται δεκτή λόγω της… καλής πρόθεσης του υπουργείου Εσωτερικών να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους δήμους,. «Εμένα δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι κρύβεται κάτι από πίσω, αν μου είχε περάσει θα δεχόμουν την απόσυρσή της» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης υποστήριξε ότι με την τροπολογία που προτείνει, και που τελικά ψηφίστηκε από το Σώμα, «γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία» και σημείωσε ότι «η κάθε τροπολογία που καταθέτει ένας βουλευτής δεν είναι να καλύψει παρανομία ή πονηριά, αλίμονο, κανείς βουλευτής δεν θα το ήθελε».

http://www.newsit.gr


Niki Giannoulidou