0
Δημοσιεύτηκε 8 Οκτ 2012, 10:46   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΗ;

Είκοσι χρόνια περισσότερο ζουν οι ευνουχισμένοι άνδρες, όπως προέκυψε από έρευνα του πανεπιστημίου «Inha» στη Νότιο Κορέα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Current Biology».

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε η περίπτωση 81 ευνούχων της δυναστείας Τσοσούν, που κυβέρνησε στην Κορέα την περίοδο 1392 – 1897.
Όπως διαπιστώθηκε, οι ευνούχοι της δυναστείας είχαν μέσο όρο ζωής τα 70 χρόνια, δηλαδή ζούσαν 14 με 19 χρόνια περισσότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους άνδρες της εποχής τους, ενώ τρείς εξ αυτών ξεπέρασαν σε ηλικία τα 100 χρόνια.
Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι ο ευνουχισμός αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, καθώς κατά τη διεξαγωγή της δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικοί παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η άσκηση και το άγχος.
«Η μελέτη μας υποστηρίζει την ιδέα ότι οι ανδρικές σεξουαλικές ορμόνες μειώνουν τη διάρκεια ζωής των ανδρών», δήλωσε ο Δρ. Kyung-Jin Min, επικεφαλής της μελέτης.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ο ευνουχισμός, με τον οποίο αφαιρείται η πηγή των ανδρικών σεξουαλικών ορμονών, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στα ζώα.
Οι επιστήμονες πάντως επισημαίνουν ότι ακόμα δεν έχουν εξαχθεί οριστικά και βέβαια συμπεράσματα σχετικά με τον ευνουχισμό και το προσδόκιμο ζωής στους ανθρώπους.
econews

Αν θέλετε και  την άποψη μας – έτσι για να ελαφρύνουμε και λίγο το κλίμα των ημερών……- 
τι να το κάνεις αν ζεις περισσότερο αλλά είσαι κυριολεκτικά ή και μεταφορικά ευνουχισμένος?Niki Giannoulidou