Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο της Λαμίας διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Γιώργος Κοτρωνιάς (που χθες δεσμεύτηκε να δώσει συγκεκριμένη λύση στα θέματα που έθεσαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου), ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ.Σωτήρης Κουτσοβέλης, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ.Νίκος Γούλας, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ.Δημήτρης Χαιρόπουλος και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ.Νίκος Τζήμας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Γιώργος Κοτρωνιάς και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ.Σωτήρης Κουτσοβέλης, παρουσίασαν τις επεξεργασμένες απαντήσεις για σημειακές αλλαγές μέσα στα όρια που καθορίζουν οι Νόμοι και οι αποφάσεις για να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τους μαθητές συνολικά και ειδικότερα τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λαμίας.
Η επεξεργασμένη πρόταση του Δήμου Λαμιέων είναι η εξής:
Σε συμφωνία που ήρθαν Δήμος Λαμιέων και Αστικό ΚΤΕΛ την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 το βράδυ, τέσσερις υπάρχουσες γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ θα εκτελούνται με ο ίδιο αυτοκίνητο χωρίς ενδιάμεση μετεπιβίβαση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και μόνο για τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών από και προς το Σχολείο.
• Η μία γραμμή θα είναι Γαλανέϊκα – Πάρκο- Μουσικό Σχολείο.
• Η δεύτερη γραμμή θα είναι Αγία Παρασκευή – Πάρκο- Μουσικό Σχολείο.
• Σε ότι αφορά την νότια Λαμία, συμφωνήθηκε το μισθωμένο αυτοκίνητο που εκτελεί το δρομολόγιο Ταϋγέτου (Σταθμός Υπεραστικού ΚΤΕΛ) – Μουσικό Σχολείο, να παραλαμβάνει και τους μαθητές της νότιας πλευράς της πόλης με χάραξη διαδρομής σε συμφωνία Αστικού ΚΤΕΛ και Διεύθυνσης Μουσικού Σχολείου.
• Παράλληλα, υπήρξε συμφωνία όλων των πλευρών, η μετεπιβίβαση των μαθητών από την Ανατολική Φθιώτιδα που φτάνουν στην Λαμία με τα μαθητικά δελτία να γίνεται στην περιοχή της Ξηριώτισσας (χώρος παρακείμενου Πρατηρίου) στο λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ για να συνεχίζουν για Μουσικό Σχολείο κερδίζοντας χρόνο.
• Σε ότι αφορά μαθητές από Βαρδάτες – Φραντζή – Γοργοπόταμο που εξεδήλωσαν αδυναμία εξυπηρέτησης, τους επισημάνθηκε η δυνατότητα της Νομοθεσίας για χορήγηση επιδόματος 0,35€/χλμ από την κατοικία τους μέχρι το Σχολείο και δήλωσαν πρόθεσή τους να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Δήμο Λαμιέων .
• Σε ότι αφορά το αίτημα για την ασφάλεια των μαθητών, συμφωνήθηκε κανένα λεωφορείο του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ, δεν θα σταματά επί της Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου αλλά θα εισέρχεται στο παράπλευρο δρόμο μεταξύ Μουσικού Σχολείου και Βιομηχανίας Γάλακτος.
• Όλες οι πλευρές, συμφώνησαν απόλυτα σε αυτές τις διευθετήσεις οι οποίες ήδη εφαρμόζονται από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου το πρωί.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς μετά την επίτευξη συνολικής συμφωνίας δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ για την συνεισφορά τους στην εξεύρεση λύσης. Έχουμε σημειώσει σε όλους του τόνους, ότι η μεταφορά των μαθητών είναι μια δυναμική κατάσταση και εμείς είμαστε παρόντες να συζητάμε και να αναζητούμε λύσεις με οδηγό τον Νόμο και τις υπάρχουσες διατάξεις. Για εμάς τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Και μετά την συμφωνία αυτή, που διευκολύνει μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου, εκτός από το γεγονός, ότι δείχνουμε έμπρακτα την στήριξη μας στο Μουσικό Σχολείο, εμείς με οδηγό την Νομιμότητα σκύβουμε πάνω σε κάθε θέμα χωρίς αφορισμούς και επικοινωνιακές κορώνες αναζητώντας ουσιαστικές λύσεις εξαντλώντας όλα τα περιθώρια βελτιώσεων, πράγμα το οποίο συνεχίζουμε και για άλλες περιπτώσεις».
www.lamiastar.gr


- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στις 6 Ιουλίου το 4ο Stylida City Race-Δηλώσεις συμμετοχής

Το 4Ο Stylida City Race, με την τιμητική παρουσία της Ολυμπιονίκη  Νίκης Μπακογιάννη, ξεκινά  το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 18:00 στο κέντρο της πόλης της Στυλίδας. Δηλώνουμε...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων