Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Κοινωνικά φροντιστήρια και δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές.

Μία νέα μορφή υπηρεσιών προς μαθητές- συνήθως ασθενών κοινωνικών ομάδων ή οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα- διαμορφώνεται σε αστικά κέντρα,
ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, από εθελοντές καθηγητές και δασκάλους, προκειμένου να καλυφθούν, δωρεάν, οι ανάγκες στην ενισχυτική διδασκαλία, ακόμη και η προετοιμασία για τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις.
Πρόκειται για τα «κοινωνικά φροντιστήρια», που διοργανώνουν σε κάποιες περιπτώσεις φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε άλλες ομάδες πολιτών και κοινωνικά δίκτυα.
Στα κοινωνικά φροντιστήρια παρέχονται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από έμπειρους καθηγητές, σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κυρίως στα βασικά μαθήματα, όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία, έκθεση, άλλα και σε εξειδικευμένα μαθήματα ή σε ξένες γλώσσες, ανάλογα με τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων μαθητών.
Ήδη σε αρκετούς δήμους λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν κοινωνικά φροντιστήρια !
Η μόρφωση είναι κοινό αγαθό και θα πρέπει να προσφέρεται με ίσους όρους!
Και όπου δεν υπάρχουν ίσοι όροι (κυρίως οικονομικοί) πρέπει η τοπική κοινωνία αλλά και η Εκκλησία να τους δημιουργήσουν.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ι.Μ.Αγ.Γεωργίου Στυλίδας: Το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΟΣ -Σάββατο του Λαζάρου 08:00μ.μ Ιερά Αγρυπνία...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -