0
Δημοσιεύτηκε 1 Ιούν 2013, 07:10   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

Τελικά θα μεταφερθεί ο ΟΑΕΕ από τη Λαμία στη Λάρισα?

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αντιπροσωπεία φορέων της Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κο Κλ. Περγαντά, συναντήθηκε με τη Διοικήτρια του ΟΑΕΕ κα Γ. Κωτίδου στην Αθήνα για να διερευνήσει τις πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη μετακίνηση της Περιφερειακής Δ/νσης του ΟΑΕΕ από τη Λαμία στη Λάρισα.

Μετά τις τοποθετήσεις των: Προέδρου του ΕΒΕ Φθιώτιδας κου Α. Διαμαντάρα και του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας κου Γ. Λούκα για την αναγκαιότητα ύπαρξης του γραφείου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων – και αφού δεν προκύπτει ιδιαίτερο οικονομικό όφελος από την κατάργηση της υπηρεσίας – εύλογο ήταν το ερώτημα γιατί η μετακίνηση του στη Λάρισα.

Από την τοποθέτηση της κας Διοικητού διαφάνηκε ότι στις προθέσεις των κυβερνητικών επιλογών για διοικητική μεταρρύθμιση είναι η μείωση όλων των δομών του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα κατά 50-55% με σκοπό την εύρυθμη και αρτιότερη λειτουργία των υπηρεσιών. Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Χ. Σταϊκούρας κατόπιν των τοποθετήσεων όλων των παρευρισκομένων βουλευτών, φορέων και του κου Περιφερειάρχη, ζήτησε να υπάρξει αξιολόγηση βάση κριτηρίων πανελλαδικά για να μην αδικηθεί η Περιφέρειά μας και να ενημερωθούμε πριν την τελική απόφαση της επιτροπής. Βέβαια το δικό μας γραφείο βρίσκεται ήδη σε μειονεκτική θέση, είναι από τα τελευταία που ιδρύθηκαν και με άνωθεν εντολές – και για μη εκτέλεση εργασιών (εκκαθάριση συντάξεων) – που αύριο θα αξιολογηθούν στη συνολική απόδοση και χωρίς υπευθυνότητα του προσωπικού του περιφερειακού γραφείου.

Θεωρούμε ότι μετά την παραδοχή ότι η κυβερνητική πολιτική για διοικητική μεταρρύθμιση προκαλεί σημαντικές αλλαγές ακόμα και σε αυτόν τον πρόσφατο καλλικρατικό νόμο και στις δομές της περιφέρειας, οφείλουμε να απαντήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απέναντι στην απαξίωση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας, διεκδικώντας τα λάθη του παρελθόντος να μην διορθώνονται με νέα λάθη κάτω από την πίεση του οικονομικού προβλήματος και της τρόικας.


Niki Giannoulidou