Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Δωρεάν on line μαθήματα ξένων γλωσσών από το Κ.Π.Γ.

kpg_logo

Το ηλεκτρονικό σχολείο του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε όσους ετοιμάζονται ή ετοιμάζουν άτομα για τις εξετάσεις στις ξένες γλώσσες του ΚΠΓ. Παρέχει επίσης δωρεάν ενημέρωση και επιμόρφωση. Έχει 4 «τάξεις» και στην κάθε τάξη προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες

To ΚΠΓ με μια ματιά:

 1. Είναι φτιαγμένο ειδικά για Έλληνες πολίτες και πολίτες που ζουν, εργάζονται η/και σπουδάζουν στην Ελλάδα
 2. Είναι προσόν/εφόδιο για την εύρεση εργασίας αλλά και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 3. Αναγνωρίζεται αυτόματα στην Ελλάδα και στα Κράτη-μέλη της Ε.Ε. (περισσότερες πληροφορίες για την αναγνώριση εδώ)
 4. Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 10 ετών και πάνω
 5. Επιδιώκεται να συνδεθεί/Είναι συνδεδεμένο με την Δημόσια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να προετοιμάζονται για τις εξετάσεις στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά… μέσα στο σχολείο
 6. Οι εξετάσεις όλων των γλωσσών και όλων των επιπέδων έχουν κοινή δομή και λογική, διευκολύνοντας τον υποψήφιο στην προετοιμασία και στη μετάβαση από τη μια γλώσσα στην άλλη και από το ένα επίπεδο στο άλλο
 7. Στο ΚΠΓ οι εξετάσεις είναι διαβαθμισμένες: Ο υποψήφιος δίνει εξετάσεις μ ία φορά για δύο επίπεδα ταυτόχρονα, (περισσότερες πληροφορίες για τη διαβαθμισμένη εξέταση εδώ)
 8. Το ΚΠΓ δίνει στον υποψήφιο του το ρόλο του διαμεσολαβητή, ζητώντας του να μεταφέρει πληροφορίες/αυτά που βλέπει ή διαβάζει από τα Ελληνικά στην ξένη γλώσσα (περισσότερες πληροφορίες για την διαμεσολάβηση εδώ)
 9. Σύντομα οι υποψήφιοι θα μπορούν να εξετάζονται και με ηλεκτρονικό τεστ (e-test)
 10. Το ΚΠΓ νοιάζεται ιδιαίτερα για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΑΜΕΕΑ) και έχει προβλέψει ειδικά εξεταστικά κέντρα με ειδικούς «διευκολυντές» και κατάλληλα μηχανήματα, (περισσότερες πληροφορίες για ΑΜΕΕΑ εδώ)
 11. Το ΚΠΓ νοιάζεται ιδιαίτερα για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΑΜΕΕΑ) και έχει προβλέψει ειδικά εξεταστικά κέντρα με ειδικούς «διευκολυντές» και κατάλληλα μηχανήματα, (περισσότερες πληροφορίες για ΑΜΕΕΑ εδώ)

Μαθητές / Υποψήφιοι ΚΠΓ

Η τάξη αυτή είναι για τους μαθητές ξένων γλωσσών που ενδιαφέρονται να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί σε γλωσσικές εξετάσεις είτε ετοιμάζονται για τις εξετάσεις του ΚΠΓ είτε για άλλες εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Φυσικά, είναι πολύ χρήσιμη για τους υποψήφιους του ΚΠΓ στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Τουρκικά, αλλά και για μαθητές αυτών των γλωσσών που θέλουν να καταλάβουν τα «μικρά μυστικά» των δοκιμασιών και ασκήσεων για γλωσσική εξάσκηση.

Ηλεκτρονικό ευρετήριο δραστηριοτήτων

Το ηλεκτρονικό υλικό, που ετοιμάσαμε για να εξασκήσετε τους μαθητές σας με δραστηριότη­τες του τύπου που θα αντιμετωπίσουν στις εξε­τάσεις, το τοποθετήσαμε για την εξυπηρέτησή σας σε ένα Ηλεκτρονικό Ευρετήριο και το κατηγοριοποιήσαμε σύμφωνα με τύπο, στόχο, θεματική και άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κάθε δραστηριότητα. Μπαίνοντας στο ευρετήριο, μπορείτε να ανασύρετε τις δραστηριότητες που θέλετε ανάλογα με την γλώσσα, επίπεδο, και ενότητα για την οποία χρησιμεύει.

Για όσους ακόμη διστάζουν να χρησιμοποιήσουν χρήσιμα ηλεκτρονικά εργαλεία σαν το Ηλεκτρονικό Ευρετήριο, ή και για εκείνους που θέλουν το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιήσουν για να ετοιμάσουν τους μαθητές τους να είναι και σε έντυπη μορφή –ώστε να έχουν κάτι πιο «χειροπιαστό»– ετοιμάσαμε εγχειρίδια με τίτλο ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΠΓ: Το βιβλίο του υποψήφιου και ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΠΓ: Το βιβλίο του εκπαιδευτικού. Τα εγχειρίδια αυτά είναι σε μορφή pdf και μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να τα εκτυπώσει.

Το ηλεκτρονικο σχολειο του ΚΠΓ θα το βρειτε εδω

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πελασγία

     Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων