0
Δημοσιεύτηκε 9 Δεκ 2013, 16:56   /   ΦΘΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια της Αγίας Τριάδας

diodia diamartyria ag.triada 630x419 ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΔΙΟΔΙΑ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα λίγο μετά τις 15:00, στα διόδια της Αγίας Τριάδας -κοντά στις Θερμοπύλες- εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς, δήμαρχοι όλων των δήμων της Φθιώτιδας και εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων, μαζί με αυτοκινητιστές και κατοίκους της περιοχής.

Πρόκειται για την πρώτη μαζική αντίδραση απέναντι στην αύξηση της τιμής των διοδίων, καθώς και για τη μετάθεση της κατασκευής του Ε65.

Στις δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι των φορέων θεωρούν πως αυτή η εξέλιξη θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή, καθώς το σύνολο της βαριάς κυκλοφορίας των οχημάτων θα κατευθύνεται στο επαρχιακό δίκτυο για να αποφύγουν τα διόδια, αυξάνοντας τα ατυχήματα και προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο.

Ζητούν δε να βρεθούν τρόποι για να διευκολύνεται η κυκλοφορία εντός του νομού, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παράδρομοι που προβλέπονται στις μελέτες. Επίσης ζητούν να υπάρξει πολιτική εκπτώσεων σε ό,τι αφορά τη διέλευση από τα διόδια κατά μήκος της εθνικής οδού από την Αθήνα μέχρι τη Λαμία, όπως επίσης και δωρεάν διέλευση των κατοίκων για την κυκλοφορία τους εντός των δήμων.

Σημειώνεται ότι η περιοχή φιλοξενεί τα περισσότερα διόδια, μετωπικά και πλευρικά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εναλλακτικό οδικό δίκτυο γι αυτούς που θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν.

Οι συγκεντρωμένοι στα διόδια σήκωσαν τις μπάρες, ενώ μοίρασαν και ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.
Οι συγκεντρωθέντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα, όπου καλούν τους βουλευτές να συζητήσουν μαζί τους, προκειμένου να μην ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι ρυθμίσεις που προτείνουν.

newsbomb.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou