Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια σε βοοειδή στη Φθιώτιδα

αγελαδες 2Με απόφαση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Φθιώτιδας κηρύχθηκαν στις 7 Μαρτίου μολυσμένες από ΣΕΒ (Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών)  εκμεταλλεύσεις βοοειδών κτηνοτρόφων της Μαλεσίνας.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση 

1. Θανατώνονται και καταστρέφονται όλοι οι απόγονοι, σε περίπτωση που η ΣΕΒ (Σπογγώδης Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών) επιβεβαιώνεται σε θηλυκό ζώο, που γεννήθηκαν (οι απογονοι) κατά τα δύο (2) έτη πριν ή μετά την κλινική εκδήλωση της νόσου.
2. Θανατώνονται και καταστρέφονται όλα τα ζώα της κλάσης του ζώου στο οποίο επιβεβαιώθηκε η ΣΕΒ.
3. Καταστρέφονται τα πτώματα των ζώων σε μονάδα αποτέφρωσης κατηγορίας 1
4. Καταστρέφονται οι μολυσμένες ζωοτροφές σε μονάδα αποτέφρωσης κατηγορίας 1
5. Απολυμαίνονται όλοι οι στεγασμένοι και ανοικτοί χώροι της εκμετάλλευσης καθώς και τα σκεύη, εργαλεία και αντικείμενα με εγκεκριμένο απολυμαντικό. Συνιστάται η χρήση απολυμαντικού με 20.000 ppm ελεύθερου χλωρίου.
6. Διενεργείται επιδημιολογική έρευνα.
7. Η εκμετάλλευση τίθεται υπό επίσημη επιτήρηση, έως ότου ολοκληρωθεί η επιδημιολογική έρευνα και για κάθε μετακίνηση των ευαίσθητων στις ΜΣΕ ζώων καθώς και των προϊόντων ζωικής προέλευσης που προέρχονται από αυτά από και προς την εκμετάλλευση, απαιτείται η χορήγηση άδειας από το Τοπικό Κέντρο Ελέγχου Ασθένειας, ώστε να εξασφαλισθεί ο εντοπισμός και ο προσδιορισμός της προέλευσης των εν λόγω ζώων και των προϊόντων ζωικής προέλευσης.
stilida.com

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου - Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων