Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Ανησυχία προκαλούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Ράχες

Από 1 έως και 23 Μαρτίου 2023,  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε,  στην περιοχή των Ραχών(240ο χλμ έως 242ο χλμ)  με σκοπό τη διενέργεια ασφαλτικών εργασιών.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Οδός ΕΔΩ

 

Πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι των Ραχών απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την επικινδυνότητα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων,  μιας και η διέλευση των βαρέων οχημάτων γίνεται μέσω  του οικισμού της Παραλίας Ραχών.

 

Ακολουθεί η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας : 

Κύριοι

Από τις απογευματινές ώρες της 1ης Μαρτίου 2023 η εταιρεία σας προχώρησε  στον αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Ημικόμβου Καραβομύλου-Αχινού στον αυτοκινητόδρομο στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς  Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια αυτών των μακράς διάρκειας κυκλοφοριακών ρυθμίσεών σας, εκτρέψατε την διέλευση βαρέων οχημάτων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη μέσω του οικισμού της Παραλίας Ραχών, περιοχής πυκνά κατοικημένης  δημιουργώντας μια αφόρητη  και επικίνδυνη κατάσταση για τους κατοίκους της περιοχής.

Σας επισημαίνουμε την

Υπουργική απόφαση αρ.ΔΝΣγ/οικ.70849/ΦΝ 393/2017 ΦΕΚ 3769/Β26-10-2017 Καθορισμός και σήμανση οδών οι οποίες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας,

Βάσει της οποίας καθορίστηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και στο οδικό τμήμα της οδού Ελ.Βενιζέλου Στυλίδας μέχρι και τους οικισμούς Παραλίας Ραχών και Ράχες.

Αδιαφορώντας προκλητικά και κατά παράβαση της παραπάνω απαγορευτικής διάταξης εκτρέψατε την κυκλοφορία  των βαρέων οχημάτων  μέσω του οδικού τμήματος  του οικισμού της Παραλίας Ραχών.

Το παραπάνω γεγονός εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα όσο και για την ίδια μας τη ζωή.

Για λόγους οδικής ασφάλειας,  προστασίας της ζωής μας  καθώς και της αποτροπής της επιβάρυνσης και υποβάθμισης του οικιστικού περιβάλλοντος, όπως και της έντονης καταπόνησης και φθοράς του οδικού δικτύου.

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε τις παράνομες, απαράδεκτες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Κοινοποίηση: Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας

                         Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας

                         Δήμος Στυλίδας

                         Βουλευτές Νομού Φθιώτιδας

                         Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Διαβάστε  στο παρακάτω δελτίο τύπου  τη θέση του Δήμου Στυλίδας 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Ημικόμβου Καραβομύλου – Αχινού στον αυτοκινητόδρομο στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και η εκτροπή της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μέσω του οδικού τμήματος του οικισμού της Παραλίας Ραχών, δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Στυλίδας.

Ο Δήμος Στυλίδας, όπως επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει ήδη ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί, εφιστώντας τους την προσοχή στον αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος από τη διέλευση τέτοιου είδους οχημάτων μέσα από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπως είναι η Παραλία Ραχών, ενώ ταυτόχρονα καλεί όλους τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μέχρι την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

 

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας

 

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -