Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Εντυπωσιακή άσκηση πυρόσβεσης στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου & Λυκείου Πελασγίας (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 από τις 09:00΄ έως τις 10:30΄ το πρωί πραγματοποιήθηκε άσκηση πυρόσβεσης στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Πελασγίας με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Διοικητή Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχου Ευάγγελου Παλιού, του Διοικητή των Π.Υ. Φθιώτιδας, Πύραρχου Ιωάννη Ράπτη καθώς και του Διοικητή του Π.Κ. Στυλίδας, Ανθυποπυραγού Στυλιανού Κανατούλα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί οι πυροσβέστες έπρεπε μετά από τηλεφωνική κλήση για εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του σχολείου να προχωρήσουν στην κατάσβεσή της και στον απεγκλωβισμό δύο ατόμων σε λιπόθυμη κατάσταση από εισπνοή καπνών και αναθυμιάσεων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί όφειλαν να εκκενώσουν εγκαίρως το κτίριο και να συγκεντρωθούν σε ασφαλές σημείο από όπου και θα παρακολουθούσαν τον συντονισμό και την εξέλιξη του σεναρίου.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος τρία επανδρωμένα οχήματα με έντεκα άνδρες του Π.Κ. Στυλίδας, το Ε.Κ.Α.Β. Λαμίας για την παραλαβή των εγκλωβισμένων, περιπολικό και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του σχεδίου. Ολοκληρώνοντας το έργο του ο Διοικητής Π.Κ. Στυλίδας παρουσίασε στους μαθητές και τους καθηγητές τους τον τρόπο χρήσης πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης και έδωσε χρήσιμες οδηγίες για το σβήσιμο εστίας φωτιάς.

Η άσκηση που στέφθηκε από πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης σχεδίου για την αντιμετώπιση περιστατικού έκτακτης ανάγκης και είχε στόχο την αποτελεσματική εκπαίδευση των πυροσβεστών, τον επιχειρησιακό συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθώς και την προληπτική ενημέρωση των πολιτών, ιδιαίτερα των μαθητών Δ.Ε., σε θέματα προστασίας και ασφάλειας.

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -