0
Δημοσιεύτηκε 3 Φεβ 2013, 08:02   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Ξεκινά όντως η αντίστροφη μέτρηση για την ύφεση?

06bbd2c3c523631602e8c9b20a072f31_L

Ο Οκτώβριος, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες ενδείξεις που έχουν στο υπουργείο Οικονομικών, θα είναι ο μήνας ορόσημο για την ελληνική οικονομία.

 Με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΟΙΚ, στα μέσα του 10ου μήνα του τρέχοντος έτους θα γίνει τελικώς η στροφή της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από όλα τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία έχουν ήδη διαβιβασθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι γνώστης και μάλιστα σε βάθος αυτών των προβλέψεων, αλλά, προς το παρόν τουλάχιστον, αποφεύγει να κάνει χρήση τους από το φόβο μήπως κάτι πάει στραβά, έως την τελευταία στιγμή, και εκτεθεί.

Αντιθέτως, ο υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει το όποιο ρίσκο και ξεκινά να επικοινωνεί αυτή την πρόβλεψη, επιβεβαιώνοντας όλες εκείνες τις εκθέσεις οι οποίες εδώ και μήνες είχαν προβλέψει τη συγκεκριμένη στροφή.

Εφόσον τα δεδομένα δεν αλλάξουν δραματικά, τότε είναι πολύ πιθανό η ασκούμενη οικονομική πολιτική να βελτιωθεί έτι περαιτέρω, υπό την έννοια ότι ενδεχομένως δεν θα χρειασθεί να ληφθούν – όντως – νέα μέτρα.

πηγή fpress.gr


Niki Giannoulidou