0
Δημοσιεύτηκε 22 Οκτ 2012, 07:27   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Κινητοποίηση σε κάθε ΚΕΠΑ της χώρας, Τρίτη 23/10, ώρα 11 το πρωί

Η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ, η μακροχρόνια αναμονή  «φυλακισμένων» ΑμεΑ στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν και η αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους προετοιμάζει την κοινωνική ευθανασία τους.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ υπό το βάρος αυτής της  κατάστασης που αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας καλεί σε πανελλήνια κινητοποίηση διαμαρτυρίας τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στα θέματα που αφορούν την αναπηρία έξω από κάθε διεύθυνση ΚΕΠΑ σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και  διεκδίκησης του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους θα γίνει για τους πολίτες της Αθήνας την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 έξω από τη Διοίκηση του ΙΚΑ στην οδό Σωκράτους και Αγ. Κωνσταντίνου, ώρα 11, και θα συνεχίσει με πορεία των συγκεντρωμένων προς το Υπουργείο Εργασίας. Ανάλογες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθούν από τους περιφερειακούς τοπικούς φορείς των ΑμεΑ και των οικογενειών τους σε κάθε πόλη της χώρας που λειτουργεί Διεύθυνση ΚΕΠΑ: Ιωάννινα, Λαμία, Καλαμάτα, Κόρινθος, Τρίπολη, Αγρίνιο, Πάτρα, Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καβάλα, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι, Λέσβο, Χίο, και Λήμνο.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, τα Αναπηρικά Σωματεία της Π.Ε. Φθιώτιδας καλούν όλους τους Ανάπηρους και τις οικογένειές τους στην κινητοποίηση της 23ης Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 μπροστά από το ΚΕΠΑ Φθιώτιδας στο ΙΚΑ Λαμίας 


Niki Giannoulidou