0
Δημοσιεύτηκε 23 Ιούλ 2014, 09:28   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Εφορία:Τσεκάρατε τα e mail σας?

e mailΤα e-mail των φορολογουμένων θα γεμίσουν ειδοποιητήρια για την πληρωμή τόσο του φόρου εισοδήματος όσο και του ενιαίου φόρου ακινήτων. Η αποστολή, θα ξεκινησε απο χθες και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού

Φέτος, δεν πρόκειται να αποσταλούν εκκαθαριστικά στους φορολογούμενους ούτε για τον φόρο εισοδήματος ούτε για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να μπουν στο Taxis με τους κωδικούς τους, να τυπώσουν το έγγραφο και να πάνε να πληρώσουν.

Στο email που θα αρχίσει να αποστέλλεται από σήμερα, θα αναγράφεται ότι έχει αναρτηθεί στοTaxis η πράξη προσδιορισμού του φόρου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώτου, το όνομα ή η επωνυμία καθώς και το είδος της πράξης της  απόφασης ή της ειδοποίησης που αναρτάται στοTaxis  κατά περίπτωση. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η αποστολή των e mail θα γίνει σε δύο δόσεις όσον αφορά στον φόρο εισοδήματος:

1.     Οι πρώτοι θα είναι οι περίπου δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι που πρέπει να πληρώσουν φόρο άνω των 300 ευρώ. Γι’ αυτούς ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα καθώς η πρώτη από τις τρεις δόσεις θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του μήνα ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα αρχίσουν να καταλογίζονται προσαυξήσεις.

2.     Η δεύτερη παρτίδα, θα αφορά σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν φόρο κάτω από 300 ευρώ. Πρόκειται για περίπου 600.000 πολίτες οι οποίες έχουν το περιθώριο μέχρι το τέλος Αυγούστου. Βέβαια, αυτοί θα πρέπει να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό του φόρου μαζεμένο ενώ θα έχουν και έκπτωση φόρου 1,5%.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστολής των email για τον φόρο εισοδήματος, θα αρχίσουν τα email για τον ΕΝΦΙΑ.

Συνολικά, πρόκειται για 6,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα που πρέπει να παραλάβουν ειδοποίηση. Η αποστολή θα πρέπει να γίνει μέσα στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Το υπουργείο Οικονομικών τρέχει να προλάβει τις προθεσμίες καθώς θέλει να βεβαιώσει τον φόρο μέχρι το τέλος του μήνα. Μόνον έτσι θα μπορέσει να εισπράξει την πρώτη δόση του φόρου μέχρι το τέλος Αυγούστου καθώς ο νόμος λέει ότι η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση.

www.agrocapital.gr


Niki Giannoulidou