Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ… ΕΡΧΕΤΑΙ Ο “ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ”

Ένας νέος ενιαίος φόρος επί της ακίνητης περιουσίας πρόκειται να αντικαταστήσει το Ειδικό Τέλος που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, αλλά και τον ΦΑΠ.

Ο νέος φόρος θα περιλαμβάνει εκτός από τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, το σύνολο των ακινήτων, ακόμα και τα αγροτεμάχια, ενώ θα έχει και χαμηλό αφορολόγητο όριο.
Σύμφωνα με την “Ναυτεμπορική” θα φορολογηθούν αγροί, αγροτεμάχια και λοιπές εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού εκτάσεις γης, με εξαίρεση τις αγροτικές εκτάσεις που θα ανήκουν και θα καλλιεργούνται από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Σημειώνεται ότι το ΕΕΤΗΔΕ επιβάλλεται σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, με εξαίρεση τις κατοικίες ανέργων και οικονομικά ευάλωτων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, με συντελεστές που κυμαίνονται από 3 έως 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Ο νέος φόρος θα εξαιρέσει τις πολύ μικρές ιδιοκτησίες, αλλά θα επιβαρύνει σημαντικά τις μικρομεσαίες και ειδικά όσους εκτός από ένα σπίτι έχουν και αγροτεμάχια και τα οποία δεν αποδίδουν κανένα εισόδημα.
Το ΥΠΟΙΚ προσδοκά σε έσοδα της τάξης των 3 δισ. Ευρώ από το νέο φόρο.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τα νομικά πρόσωπα, ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνεται χωρίς αφορολόγητο όριο και με συντελεστές υψηλότερους από αυτούς που θα ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.
Εξαιρέσεις θα προβλέπονται ελάχιστες και θα αφορούν κυρίως τα κτίσματα των μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικών προσώπων, καθώς και τα ακίνητα με γεωργική, κτηνοτροφική, βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων