0
Δημοσιεύτηκε 8 Σεπ 2012, 00:00   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ: “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”

Η 8η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας.

Την ημέρα αυτή σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα διοργανώνονται εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το πεδίο δράσης της Φυσικοθεραπείας και την κοινωνική της προσφορά.
Ως ειδικοί στην κίνηση και την άσκηση, και με ολοκληρωμένη γνώση στους παράγοντες κινδύνου, την παθολογία και την επίδραση που έχουν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, οι φυσικοθεραπευτές είναι οι ιδανικοί επαγγελματίες για να προωθήσουν, κατευθύνουν, περιγράψουν και εκτελέσουν κάθε φυσική δραστηριότητα και προσπάθεια. Η άσκηση είναι σημείο κλειδί για την υγεία, την ευεξία και τη καλή φυσική κατάσταση.
Το Περιφερειακό Τμήμα Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων που θα λάβει χώρα στη Πλατεία Πάρκου το Σάββατο 08-09-2012 από τις 17.00 έως τις 20.00 το απόγευμα. Οι εκδηλώσεις αφορούν όλες τις ηλικίες και περιλαμβάνουν:
• προφορική και έντυπη ενημέρωση σχετικά με το ρόλο της Φυσικοθεραπείας στη πρόληψη και αποκατάσταση των διαφόρων παθήσεων,
• εξειδικευμένη ενημέρωση αλλά και επιτόπια αξιολόγηση των ατόμων για πιθανό κίνδυνο για διάφορες παθολογικές καταστάσεις όπως είναι ο κίνδυνος πτώσεων στους ηλικιωμένους, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η οστεοαρθρίτιδα και ο αυχενικός πόνος. Θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια, εκπαιδευτικά DVD και διαφημιστικό υλικό.
• ζωντανή εκτέλεση προγραμμάτων ομαδικής άσκησης για ειδικούς πληθυσμούς (οστεοπόρωση, οσφυαλγία κλπ) με εξοπλισμό και μουσική
• συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες όπως ζωγραφική με θέμα «φυσική δραστηριότητα- με βοηθάει να είμαι υγιής!» και σε διάφορα παιχνίδια και κινητικές δεξιότητες.
Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν γνωστά ονόματα από το χώρο του αθλητισμού και της πολιτικής αλλά και πολίτες που επωφελήθηκαν από την θεραπευτική άσκηση. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα κληρωθούν για τους μικρούς που συμμετείχαν ένα ποδήλατο και για τους μεγαλύτερους, δωρεάν συνεδρίες Φυσικοθεραπειών.


Niki Giannoulidou