0
Δημοσιεύτηκε 19 Δεκ 2013, 08:54   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Είσαι άνεργος και ζεις στην περιοχή της Στυλίδας?Σε ενδιαφέρει!

ψαχνω δουλειαΣε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων μέσω του προγράμματος voucher δηλ. της επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (πρόγραμμα ΕΣΠΑ για μείωση της ανεργίας)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Στυλίδας θέλει να ενημερώσει τους κατοίκους του Δήμου Στυλίδας για το δικαίωμα συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που έστω και για 5 μήνες(τόσο διαρκεί η απασχόληση ) μπορεί να τους δώσει εισόδημα από 2.400 (άνεργοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) ευρώ έως 2.700 ευρώ (άνεργοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ)

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα έχουν γενικά οι άνεργοι που διαθέτουν κάρτα ανεργίας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο, Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας και  Δελτίο Ανεργίας.

Ο υπολογισμός των μορίων πραγματοποιείται απευθείας από το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και μετά το πέρας των αιτήσεων ανακοινώνεται η βάση. Στην συνέχεια οι ωφελούμενοι προσκομίζουν το voucher στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος και αφού εκπαιδευτούν  συμμετέχουν σε εξετάσεις που πραγματοποιούνται από φορέα πιστοποίησης της επιλογής τους.

Το ΚΕΚ που έχει αναλάβει την πραγματοποίηση του προγράμματος δηλώνει με την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Ο ωφελούμενος σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει αποζημίωση. Τα έξοδα εκπαίδευσης και πιστοποίησης καλύπτονται από την επιταγή (voucher).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις διάρκειας 500 ωρών μέσα σε διάστημα 5 μηνών

 Επικοινωνήστε άμεσα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Στυλίδας κο Κώστα Γρηγορίου στο 6944.934040 για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα.


Niki Giannoulidou