0
Δημοσιεύτηκε 19 Δεκ 2013, 09:12   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Κεντρική Οδός Ε65: Καταβλήθηκε η 1η δόση 64 εκ.ευρώ από το Υπ. Υποδομών

0130bcf3e4acf4ef2cf0659eb44d233e l Ε 65 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Την πρώτη δόση ύψους 64.066.361 ευρώ ενέκρινε και πληρώνει το Υπουργείο Υποδομών στην Κοινοπραξία του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65). Το ποσό συνιστά την 1η καταβολή της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 7.2.8 της Σύμβασης Παραχώρησης που υπογράφηκε στις 28 Νοεμβρίου 2013.

Στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές χρημάτων μέχρι την ολοκλήρωσης της συμβολής του Δημοσίου μέσω του ΕΣΠΑ για το έργο του Ε65. Το έργο προς το παρόν αφορά την κατασκευή του τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Πάντως πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πως το χρονοδιάγραμμα προβλέπει μέσα σε μια τριετία την ολοκλήρωση του τμήματος Τρικάλων – Γρεβενών και σε μια πενταετία του κομματιού Γρεβενών –Εγνατία.

Αναλυτικά προβλέπεται η κατασκευή του άξονα Λαμία-Τρίκαλα-Εγνατία ως παρακάτω:

– Το τμήμα ΠΑΘΕ (Λαμία) έως α/κ Ξυνιάδος εντός τριετίας, με άμεση κατασκευή του βραχίονα παρακάμψεως Λαμίας έως Α/Κ Λαμίας – Καρπενησίου

– Το τμήμα Τρικάλων – Γρεβενών επίσης εντός τριετίας

– Το τμήμα Γρεβενών – Εγνατία εντός πενταετίας

Πάντως ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία του νέου ΕΣΠΑ που ενισχύει την πεποίθηση πως τελικά θα κατασκευαστεί όλος ο αυτοκινητόδρομος είναι η υποχρέωση της χώρας για ολοκλήρωση όλων των βασικών υποδομών πράγμα που σημαίνει πως ένας ημιτελής αυτοκινητόδρομος θα δημιουργούσε και οικονομικά προβλήματα στο Δημόσιο που έχει αναλάβει την κάλυψη όλων των ζημιών από χαμηλές διελεύσεις όσο και στην υλοποίηση της παραπάνω υπόσχεσης.

ypodomes.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou