Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους κάτω των 29 ετών

73d1927eefaaf8e675e890a6b36371d7_L

Μετά τις εξαγγελίες των συναρμόδιων υπουργείων για το πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασιακής εμπειρίας, αναλαμβάνει δράση ο ιδιωτικός τομέας για να προωθήσει το πρόγραμμα. Αν λοιπόν είστε νέοι κάτω των 29 ετών, μπορείτε από τώρα να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμπληρώνοντας ένα «ηλεκτρονικό» βιογραφικό και να διεκδικήσετε μια από τις 45.000 επιδοτούμενες θέσεις. Αν είστε απόφοιτος λυκείου θα αμείβεστε με 400 ευρώ ενώ αν έχετε πτυχίο πανεπιστημίου με 460 ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, δίνει επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας σε 45.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών και προβλέπει κατάρτιση έως και 100 ώρες και τοποθέτηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ως «πρακτικά ασκούμενων» για απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας. Το πρόγραμμα θα μπορεί να διαρκεί πέντε μήνες. Όσοι επιλεγούν, θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση κινδύνου όχι όμως και ασφάλιση για συνταξιοδότηση.

Ήδη η ICAP People Solutions ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το ΚΕΚ Ευρωεργασιακή. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι και οι εταιρείες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να απασχολήσουν νέους με τη μορφή που προαναφέρθηκε, και οι άνεργοι να μπορέσουν από την πλευρά τους να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους. Ποιος ξέρει, μπορεί κάποιες εταιρείες να θελήσουν να κρατήσουν τον νέο και μετά τη λήξη του 5μήνου. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος.

Ήδη έχουν αναπτυχθεί δύο ιστοσελίδες μέσα από τις οποίες οι εταιρείες και υποψήφιοι μπορούν αν συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Ειδικότερα:

Βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα

  • Οι νέοι αυτοί θα πρέπει να είναι απόφοιτοι 2βάθμιας, μετά-2βάθμιας και 3βάθμιας εκπαίδευσης μέχρι και μεταπτυχιακού, να μην είναι μεγαλύτεροι των 29 ετών και να πληρούν κάποια κριτήρια ανεργίας και οικονομικής οικογενειακής κατάστασης.
  • Η Δράση βρίσκεται ακόμη στην φάση της Διαβούλευσης Υπουργείου Κοινωνικών Εταίρων.
  • Η εκπαίδευση των 20μελών 25μελών τμημάτων θα διαρκεί 3 εβδομάδες και σχεδόν αμέσως μετά από κάποιες τυπικές διευθετήσεις, θα αναλαμβάνουν εργασία στις επιχειρήσεις.
  • Ο αριθμός των ανέργων που θα μπορεί κάποια εταιρεία να προσλάβει για πρακτική άσκηση, θα είναι συνάρτηση του προσωπικού της.

πηγή fpress.gr

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πελασγία

     Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -