0
Δημοσιεύτηκε 15 Νοέ 2012, 06:49   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

“Φτώχεια,γιατί;” από την ΕΡΤ

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία «WHY POVERTY?», στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 70 ραδιοτηλεοπτικοί φορείς σε όλο τον κόσμο, από τις 25 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2012.
Στόχος της σημαντικής αυτής δράσης, που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι να ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο για το μείζον ζήτημα της φτώχειας, τα αίτια της κρίσης και τις δυνατότητες καταπολέμησής της, θέτοντας στην κοινή γνώμη το πιο κρίσιμο ερώτημα της εποχής: «Φτώχεια, γιατί;».
Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο η ΕΤ1 θα παρουσιάζει καθημερινά από τις 18.00 μέχρι και τη 01.00 ειδικά αφιερώματα για τη φτώχεια και την κρίση, με πολυβραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγές της ΕΡΤ, ξένες ταινίες και Θεματικές Βραδιές. Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί σε τρεις εβδομαδιαίους κύκλους, με θεματικές «Φτώχεια» (5-11 Νοεμβρίου), «Κρίση» (12-18 Νοεμβρίου) και «Ελπίδα – εναλλακτικός τρόπος ζωής» (19-24 Νοεμβρίου).
Από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, το αφιέρωμα της ΕΤ1 θα συμπεριλάβει 38 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους διεθνούς συμπαραγωγής, τα οποία θα μεταδοθούν από όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία “WHY POVERTY?”.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αφιερώματος, θα μεταδοθούν 25 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τον γενικό τίτλο “Why?”, παραγωγής ΕΡΤ σε σκηνοθετική επιμέλεια Βάσιας Χατζηγιαννάκη. Τα ντοκιμαντέρ καταγράφουν τις αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που, αν και βιώνουν τη φτώχεια και τις συνέπειες της κρίσης, δίνουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.
Επίσης, στις 12 Νοεμβρίου θα προβληθούν στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών ντοκιμαντέρ που μεταδίδονται από την ΕΡΤ στο πλαίσιο του “WHY POVERTY?”.
Πηγή:http://goo.gl/K9sFI 


Niki Giannoulidou