0
Δημοσιεύτηκε 24 Ιούν 2014, 12:09   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Παρακάλια και απειλές από το Υπ. Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ– Με την απειλή πως θα καθυστερήσει το κοινωνικό μέρισμα και το οικογενειακό επίδομα το υπουργείο Οικονομικών μας παρακαλεί να υποβάλουμε τις φορολογικές δηλώσεις
– Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για να υποβάλετε την φορολογική σας δήλωση
– Ούτε οι μισοί δεν έχουν υποβάλλει την δήλωσή τους

Όπως και χθες έτσι και σήμερα με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών μας ζητάει να υποβάλουμε, μέχρι την προθεσμία της 30ης Ιουνίου, τις φορολογικές μας δηλώσεις.

Ο λόγος που καθημερινά βγαίνει μία σχεδόν παρακλητική ανακοίνωση προς τους φορολογούμενους είναι γιατί βλέπουν πως λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία δεν έχουν ανταποκριθεί ούτε οι μισοί φορολογούμενοι.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως μας ζητάνε τις δηλώσεις μας για να δείξουμε ”αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Όμως από την ανακοίνωση προκύπτουν και απειλές, δηλαδή πως θα καθυστερήσει η εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος και η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

Διαβάστε την επίμαχη ανακοίνωση σχετικά με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων

”Το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καλεί τους Έλληνες φορολογούμενους να σπεύσουν και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι την υπάρχουσα προθεσμία της 30ης Ιουνίου δείχνοντας αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

Χθες οι Έλληνες φορολογούμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλαν 146.000 δηλώσεις που είναι και ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός δηλώσεων και το TAXIS ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευκολία σε αυτό τον αριθμό.

Συνολικά έχουν υποβληθεί περί τα 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις. Οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι:

· Μέχρι τις 9.30 το πρωί

· Από τις 14.00 μέχρι τις 17.00

· Μετά τις 21.30 το βράδυ”.

www.newsit.gr


Niki Giannoulidou