0
Δημοσιεύτηκε 8 Οκτ 2012, 10:14   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ….

Πες αλεύρι…Ξέρεις ποια σε γυρεύει?
Είμαστε σίγουροι ότι είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα όλων μας για τον αυριανό μας επισκέπτη…..

Η Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στην Αθήνα  αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου, μια είδηση που έκανε ήδη το γύρο μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, βλέπε Bloomberg και Reuters.
Η επίσκεψη Μέρκελ θα λάβει χώρα κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά – για να έχει συνομιλίες μαζί του – αλλά και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης, βασικά προς τις αγορές.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί στην Ευρωζώνη και αυτό το κάνουμε (και) μέσα από τα προγράμματα που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στη χώρα. Η Γερμανία έχει εμπιστοσύνη στη μεταρρυθμιστική θέληση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά».

«Πρόκειται για μια επίσκεψη εργασίας, στη διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι η κατάσταση την Ελλάδα και στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρών», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας. Η κυρία Μέρκελ θα συνοδεύεται από τον εντεταλμένο της για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης υφυπουργό Εργασίας, Γιόακιμ Φούχτελ.
«Πολύ θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς την επικείμενη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα. «Θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε μία ηγέτη μίας μεγάλης δύναμης και φίλης χώρας».
www.protagon.gr


Niki Giannoulidou