0
Δημοσιεύτηκε 14 Νοέ 2012, 09:40   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Πλάκα μας κάνει η Εφορία?


Σε… ομολογία ότι οι φορολογικές αρχές δεν γνωρίζουν την ταυτότητα των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών -το κοινώς λεγόμενο και «χαράτσι»- προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Όπως παραδέχτηκε ο υφυπουργός, τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το υπουργείο Οικονομικών είναι ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και το όνομα του συνδρομητή που εμφανίζεται στο λογαριασμό, ο οποίος όμως μπορεί να ανήκει σε ενοικιαστή, πρώην ιδιοκτήτη ή αποβιώσαντα.

Το θέμα απασχόλησε τη Βουλή, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληρώσει το χαράτσι για την κατοικία του ή αν έκανε πράξη την ανακοίνωσή του ότι δεν θα το καταβάλει και θα δωρίσει το σχετικό ποσό στο Κέντρο Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ.

Ο υφυπουργός αναφέρει στην απάντησή του ότι «η υπηρεσία μας δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα και συνακόλουθα ούτε αν το ανάλογο ποσό δεν πληρώθηκε, αλλά κατατέθηκε στο ΚΕΘΕΑ, αφού το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή επικαρπωτή του ακινήτου, αλλά μπορεί να είναι καταχωρημένη στο όνομα πρώην ιδιοκτήτη, μισθωτή, αποβιώσαντος κ.λπ.».

πηγή inews.gr


Niki Giannoulidou