0
Δημοσιεύτηκε 14 Νοέ 2012, 06:00   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Σήμερα όλη η Ευρώπη διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα λιτότητας

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων διοργανώνει σήμερα 14 Νοεμβρίου (ETUC) κινητοποιήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ενάντια στη λιτότητα.
«Για χρόνια τώρα, τα συνδικάτα της Ευρώπης μιλούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Τα μέτρα αυτά έχουν σύρει την Ευρώπη σε οικονομική στασιμότητα και ύφεση με αποτέλεσμα να σταματήσει η ανάπτυξη και η ανεργία να εξαπλώνεται αμείλικτα. Οι περικοπές στους μισθούς και την κοινωνική προστασία επιτίθενται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και επιδεινώνουν τις ανισότητες και προωθούν την αδικία» αναφέρει ενδεικτικά η ανακοίνωση των συνδικάτων που παρουσιάζει χάρτη με τις πόλεις που συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνονται σε όλη την Ευρώπη έχει κηρύξει πανεργατική στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00.
Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, που όμως ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια του σιδηροδρομικού άξονα (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κήρυξαν στάσεις εργασίας και αύριο (τις ίδιες ώρες με σήμερα), προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο.
πηγή koutipandoras.gr


Niki Giannoulidou