0
Δημοσιεύτηκε 18 Φεβ 2014, 16:53   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

“Παίρνουν μπροστά” τα υδατοδρόμια στην Ελλάδα

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε σήμερα στα πλαίσια του συνεδρίου του Economist που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ότι αυτή την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου θα εκδοθούν οι πρώτες άδειες για τη λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

 

Συνολικά 112 υδατοδρόμια είναι “στα σκαριά”

υδατοδρομια χαρτης ελλαδας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι με την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου, άνοιξε ο δρόμος για την έκδοση των αδειών, ενώ οι πρώτες πτήσεις αναμένεται να δρομολογηθούν στις αρχές του καλοκαιριού, δίνοντας λύση στα προβλήματα της σύνδεσης παράκτιων περιοχών της χώρας και λειτουργώντας ως μοχλός ανάπτυξης για τα νησιά, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Ο υφυπουργός, στο πλαίσιο της παρουσίασης που πραγματοποίησε, με θέμα τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, υπογράμμισε την ανάγκη, η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που απορρέει από τη γεωγραφική της θέση, προκειμένου να αναδειχθεί σε συνδιαμορφωτή των ευρωπαϊκών δεδομένων στις μεταφορές.

Αυτό, όπως είπε, απαιτεί τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, για να καταστεί η χώρα πιο ελκυστική στις επενδύσεις, ενώ κρίσιμος παράγοντας είναι η ενίσχυση των διαδρομών του εμπορίου, με την ανάπτυξη των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών και logistics.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι παραδίδεται άμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για διαβούλευση το υπό διαμόρφωση θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση, χωροθέτηση και αντιμετώπιση όλων των σύνθετων ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, με έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών.

Να θυμίσουμε, όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο δημοσίευμά μας, ότι το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Δήμο Στυλίδας έχουν στα άμεσα σχέδιά τους τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Στυλίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ


Niki Giannoulidou