Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Υδατοδρόμιο στη Στυλίδα?Πώς,πότε και γιατί?(Συνέντευξη)

Το stilida.com μίλησε με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας κο Ιωάννη Σύρμο σχετικά με τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Στυλίδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΡΜΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Να θυμίσουμε ότι η ιδέα του υδατοδρομίου στη Στυλίδα ανήκει στον κο Σύρμο .
Διαβάστε τι δήλωσε στο stilida.com
Κε Σύρμο πριν από μερικές ημέρες το Δ.Σ. του Δήμου Στυλίδας γνωμοδότησε θετικά σχετικά στην εισήγησή σας για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Στυλίδα.
 
  • Είναι αλήθεια εφικτό ένα τέτοιο σχέδιο?

Ι.Σ. : Βεβαίως και είναι εφικτό. Αν δεν ήταν δεν θα μπαίναμε καν στη διαδικασία να ζητήσουμε τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Στυλίδας. Έχουμε έρθει σε επαφή με δύο (2) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και η μία μας έχει υποβάλει ήδη αίτημα για παραχώρηση χώρου.

  • Ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας,ποιες είναι οι κινήσεις σας από εδώ και πέρα?

Ι.Σ. :  Επειδή το Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία δυστυχώς δεν έχει και τη δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού, για το λόγο αυτό θα υπογράψουμε άμεσα προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Στυλίδας προκειμένου να διεξάγει το διαγωνισμό ο Δήμος για εμάς.

  • Σε πόσο καιρό θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα υδατοδόμιο στη Στυλίδα?

Ι.Σ. :  Μετά τη λήξη του διαγωνισμού η εταιρεία που θα αναλάβει την αδειοδότηση και λειτουργία του υδατοδρομίου χρειάζεται περίπου επτά (07) μήνες έως ένα (1) χρόνο για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών αδειοδότησης και περαίωσης εργασιών ώστε να καταστεί δυνατή η πρώτη αποθαλάσσωση ή προσθαλάσσωση υδροπλάνου.

  • Τι θα προσέφερε στον τόπο μας?

Ι.Σ. :  Θεωρώ πως το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι ανάπτυξη στο Νομό μας και στους όμορους Νομούς. Επιπρόσθετα πρέπει να σας γνωρίσω πως το λιμάνι της Στυλίδας είναι ένα από τα λίγα λιμάνια που είναι πύλη εισόδου και εξόδου προς τρίτες χώρες, (εφαρμόζεται δηλαδή η συνθήκη Sengen διαβατηριακός έλεγχος κ.λ.π.) άρα έναντι κάποιων λοιπών υδατοδρομίων άλλων λιμένων, παρουσιάζει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα διότι θα μπορούν να εκτελούνται πτήσεις charter και προς άλλα υδατοδρόμια του εξωτερικού όμορων χωρών. Νομίζω λοιπόν πως θα προσφέρει και στον τουρισμό εκτός των άλλων, δεδομένου ότι στο Νομό μας δεν λειτουργεί αεροδρόμιο. Τα υδροπλάνα εκτός της μεταφοράς επιβατών θα μεταφέρουν εμπορεύματα καθώς θα μπορούν να εκτελούν και πτήσεις αεροδιακομιδής ασθενών.

  • Θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι Δημότες Στυλίδας?

 Ι.Σ. : Οι Δημότες της Στυλίδας δεν θα επιβαρυνθούν καθόλου οικονομικά καθώς όλη την διαδικασία αδειοδότησης καθώς και της υλικοτεχνικής υποδομής που θα χρειαστεί θα την επιβαρυνθεί η ανάδοχος εταιρεία που θα προκύψει από τον διαγωνισμό. Ευνόητο είναι όμως πως όταν θα θέλουν να ταξιδέψουν θα καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. 

  • Θα υπάρξουν έσοδα είτε για το Δήμο Στυλίδας είτε για το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας?

Ι.Σ. : Βεβαίως θα υπάρξουν έσοδα για το Λιμενικό Ταμείο, από την παραχώρηση του χώρου καθώς και από ένα ποσοστό επί των εισιτηρίων που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία.

stilida.com

 

υδατοδρομιο 1

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πελασγία

     Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -