Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Δ.Στυλίδας: Διαβάστε την εισήγηση του Γ.Πρεμέτη για τους μπλε κάδους ανακύκλωσης

μπλε καδοςΠόσοι από εσάς έχετε αναρωτηθεί γιατί, ενώ υπάρχουν κάποιοι μπλε κάδοι για την ανακύκλωση στις περιοχές του Δήμου Στυλίδας,ουσιαστικά μόνο ανακυκλώσιμα υλικά δεν περιέχουν …

Πόσοι από εσάς που έχετε οικολογική συνείδηση και προσπαθείτε να την εμφυσήσετε στα παιδιά σας έχετε την απορία “¨γιατί ,γιατί,γιατί…?”

Ο Γιάννης Πρεμέτης από την Πελασγία ,ένας από τους πρωτεργάτες και η κινητήρια δύναμη της Πρωτοβουλίας Νέων Πελασγίας αλλά και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Στυλίδας,προβληματισμένος από την παραπάνω κατάσταση κατέθεσε  σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013  στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Στυλίδας  και στο γραφείο του Δημάρχου Στυλίδας την παρακάτω εισήγηση:

 

 

Πρεμέτης Ιωάννης – Δημ. Σύμβουλος Δ.Δ. Στυλίδας Πελασγία-Φθ/δος

Προς: Πρόεδρο και Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Γραφείο Δημάρχου , κ. Γκλέτσο Απόστολο

Θέμα: ″Εναλλακτική πρόταση για την ανακύκλωση συσκευασιών″

Έχοντας, ήδη από το 2008, οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι –Πελασγίας, Εχιναίων, Στυλίδας, συμμετέχουν ,-σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α)- στην προσπάθεια ανακύκλωσης συσκευασιών (αλουμίνιο, χαρτί, λευκοσίδηρο, γυαλί, πλαστικό), αναπτύσσοντας ένα δίκτυο κάδων συλλογής (μπλε κάδοι) σε όλες τις γειτονιές της περιοχής μας.
Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων, γύρω από την σημασία της ανακύκλωσης που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, που περνούν καθημερινά από τα χέρια μας, για την εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
Δυστυχώς, όμως η προσπάθεια αυτή έχει ατονήσει, τα τελευταία χρόνια, και τα αποτελέσματα τα παρατηρούμε, ο καθένας μας καθημερινά. Μπλε κάδοι, γεμάτοι κάθε λογής σκουπίδια οικιακά – μη ανακυκλώσιμα, συνθέτουν το σκηνικό, που μόνο θλίψη μας προκαλεί, για την αδιαφορία που υπάρχει.

Ευαισθητοποιούμενος, από την αρνητική κατάσταση που επικρατεί, στο θέμα των απορριμμάτων, σας εισηγούμαι την εξής εναλλακτική πρόταση:
– Στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών, υπάρχουν ταυτόχρονα, τα “Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης″- (Recycling Centers), τα οποία αποτελούνται από αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας, τα οποία αυτοματοποιημένα πραγματοποιούν την παραλαβή, την αναγνώριση και διαχωρισμό, την επεξεργασία, τη συλλογή και αποθήκευση των άδειων μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών, με την παροχή ανταποδοτικού κινήτρου στους δημότες.
Με αυτόν τον τρόπο, ο δημότης για τις επιστρεφόμενες γυάλινες, πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες, παραλαμβάνει μία απόδειξη με το σύνολο της αξίας του ανταποδοτικού κινήτρου, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών σε συμβεβλημένα καταστήματα (super market) εντός του Δήμου, είτε την δωρίζει αυτόματα υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού.
Πιστεύω, πως η συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση, για την διαχείριση των ανακυκλώσιμων συσκευασιών, θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα- στο κομμάτι της ανακύκλωσης-, τόσο για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος από την μία, ενώ ταυτόχρονα θα αποδώσει έναν επιπλέον κίνητρο στους δημότες.
Με βάση τα παραπάνω, θέτω ως θέμα προς συζήτηση, την παρούσα εισήγηση μου, στην συνεδρίαση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ως προς υιοθέτησή ή απόρριψη της.

Με εκτίμηση
Πρεμέτης Ιωάννης

ανακυκλωση

- Διαφήμιση -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλες οι μελετες και οι εισηγησεις αλλα πρωτα θα πρεπει ο καθε βρωμιαρης να κραταει τις λαντσες και τα πλυντηρια στο σπιτι του και οχι να τα πεταει με extra σωληνωσεις στο δρομο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου - Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων