0
Δημοσιεύτηκε 5 Φεβ 2020, 09:12   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Κίνηση Πολιτών Ραχών & Αχλαδίου Ανατ. Φθιώτιδας για την Προστασία Αδέσποτων

img 7681 617x429 ΡΑΧΕΣ ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΑΧΛΑΔΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ *

Πολίτες στην Ανατολική Φθιώτιδα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία προσφοράς υπηρεσιών με αποδέκτες αδέσποτα της περιοχής των Ραχών και του Αχλαδίου. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των περιφερόμενων σε αγέλες σκύλων και τα αποτρόπαια περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων που σημειώθηκαν πρόσφατα, προκάλεσαν την αντίδραση συμπολιτών μας οι οποίοι αναζητούν τρόπους βοήθειας προς τα εγκαταλελειμμένα ζώα. Για τον σκοπό αυτό σχεδιάζονται δράσεις περισυλλογής, στείρωσης, εμβολιασμού, θεραπείας και επανένταξης των αδέσποτων στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αν ως οργανωμένη και ευνομούμενη κοινωνία υστερούμε στην ανάπτυξη συμπεριφορών που προλαμβάνουν την έκθεση των ζώων σε κινδύνους, οφείλουμε τουλάχιστον να σχεδιάσουμε προγράμματα που θεραπεύουν το πρόβλημα. Ένα αδέσποτο είτε εγκαταλείφθηκε είτε γεννήθηκε από ένα ήδη εγκαταλελειμμένο ζώο. Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος για την εγκατάλειψη είναι ο απερίσκεπτος ιδιοκτήτης, για τον οποίο ο νόμος προβλέπει υψηλό πρόστιμο, επειδή η συμπεριφορά του στρέφεται τόσο εναντίον του ζώου όσο και εναντίον των συνανθρώπων του.

Η κίνηση των πολιτών στις Ράχες και το Αχλάδι στοχεύει όχι μόνο στην ευαισθητοποίηση, αλλά και στην ουσιαστική αντιμετώπιση μέρους έστω του πιεστικού αυτού προβλήματος με τις σοβαρές κοινωνικές και φιλοζωικές διαστάσεις. Ενθαρρυντική είναι η ανταπόκριση αρκετών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πέρα από τη δήλωση συμπαράστασης, φάνηκαν διατεθειμένοι να στηρίξουν και οικονομικά την κίνηση.

Προκειμένου λοιπόν να συγκεντρωθούν χρήματα που θα αξιοποιηθούν στην υλοποίηση του προγράμματος στείρωσης, δίνεται στη δημοσιότητα το IBAN και ο τραπεζικός λογαριασμός της Eurobank που ανήκει στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Φεστιβάλ Παράλιας Φθίας». Από την οικονομική στήριξη της δράσης και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα εξαρτηθεί και ο βαθμός αποτελεσματικότητας αυτής της πρωτοβουλίας των συμπολιτών μας, το παράδειγμα των οποίων ευχόμαστε να βρει μιμητές.

Τράπεζα Εurobank

ΙΒΑΝ: GR 4302601210000150200772828

Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0121.15.0200772828

Δικαιούχος «Φεστιβάλ Παράλιας Φθίας»

Αιτιολογία: ΑΔΕΣΠΟΤΑ


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou