0
Δημοσιεύτηκε 5 Φεβ 2020, 08:33   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Την αγιοβασιλόπιτα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας

4_129

Την αγιοβασιλόπιτα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας, ευλόγησε το απόγευμα της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών σε γνωστό καφέ της πόλεως.

Ο Ποιμενάρχης μας αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση της Προέδρου κ. Αλεξάνδρας Βεντούρη – Νασοπούλου, Ιατρού και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μετέβη στο καφέ «Venezia» και ετέλεσε την ακολουθία της κοπής της αγιοβασιλόπιτας, παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάχρου κ. Αθανασίου Καρακάντζα, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, πολλών Ιατρών της Φθιώτιδος και πλήθους προσκεκλημένων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ολοψύχως και πατρικώς το έτος 2020 να είναι έτος ευλογίας και υγείας και ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας για την πρόσκληση.

Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος στο σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας τόνισε την σημασία της «όρθιας στάσης» μας απέναντι στην ασθένεια και στην δοκιμασία, δηλαδή στην θεώρηση της δοκιμασίας και της αρρώστιας ως δυνατότητα μετοχής στην ζωή και υπέρβασης του φόβου του θανάτου.

«Ο Χριστός έκανε για μας τα δύσκολα, το ακατόρθωτο. Νίκησε τον θάνατο!! Από εμάς εξαρτάται, με την δύναμη του Νικητή του θανάτου, να νικήσουμε την θανατίλα».

Η κα Βεντούρη – Νασοπούλου με εγκάρδια λόγια αγάπης και σεβασμού, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του στην εκδήλωση, αλλά επίσης τον ευχαρίστησε και για την στήριξη που παρέχει όχι μόνο στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, αλλά σε κάθε σύλλογο και σε κάθε φορέα της Φθιώτιδος, τους οποίους αγκαλιάζει πατρικά, συμπαρίσταται ενεργά και με τους λόγους του και τα οράματά του, δίδει ελπίδα και θάρρος, ώστε να συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους και να επιτυγχάνουν τους σκοπούς τους.

Τιμητικά η κ. Πρόεδρος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των μελών της Ελληνικής Αντκαρκινικής Εταιρείας Λαμίας, επέδωσε στον Σεβασμιώτατο τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Συλλόγου.

3_141 5_115 6_104

thumbnail 20200204_204705 20200204_210223


Niki Giannoulidou