0
Δημοσιεύτηκε 29 Ιούν 2013, 15:07   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Ι.Ν.Αγ.Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πελασγίας

imag0363 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ένα νέο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εγκαινίασε στην ενορία Αγίων Αποστόλων Πελασγίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το Σάββατο 29 Ιουνίου μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, στην οποία συμμετείχε σύσσωμη η Ενορία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά την οποία έψαλλε  Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Σεραφείμ Κυρίτση, ο Εφημέριος της Ενορίας π. Δημήτριος Καναπίτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην πανήγυρη του Ναού και στα Εγκαίνια και αναφέρθηκε σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου και κυρίως στην μεγάλη δωρήτρια κ. Ευμορφία Τατσοπούλου. Εις ανάμνηση δε των Εγκαινίων προσέφερε στον Σεβασμιώτατο και στην κ. Τατσοπούλου αναμνηστική πλακέτα.

Στην αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τον Εφημέριο και όλους τους Ενορίτες για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των Πνευματικών Κέντρων, τα οποία καθίστανται χώροι πνευματικής καλλιέργειας των ενοριτών. Με ικανοποίηση ανέφερε ότι αυτό το Πνευματικό Κέντρο είναι κατά σειρά το 67ο  που εγκαινιάζει ο ίδιος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους Ιερείς και επιτρόπους των Ενοριών που συνέλαβαν την αξία και μεγάλη συμβολή των Πνευματικών Κέντρων στην λειτουργία της Ενορίας. Ετόνισε δε, ότι στόχος του είναι κάθε ενορία έστω και η πιο μικρή να αποκτήσει το δικό της Πνευματικό Κέντρο.

Εις ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως της προσφοράς απένειμε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην μεγάλη δωρήτρια κ. Ευμορφία Τατσοπούλου, η οποία με έκδηλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή δηλώνοντας ότι με χαρά προσέφερε την δωρεά της για την ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου που θα κοσμεί την ωραία κωμόπολη της Πελασγίας.

Εν συνεχεία κλήρος και λαός με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο μετέβησαν στο περικαλλές Πνευματικό Κέντρο, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος με την δωρήτρια έκοψε την κορδέλα των Εγκαινίων.

Η έκπληξη όλων ήταν μεγάλη, όταν εισήλθαν στην μεγάλη αίθουσα την οποία οι κυρίες τις ενορίας είχαν διακοσμήσει. Εκεί το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε όλους τους ενορίτες, οι οποίοι συνέχεραν την κ. Ευμορφία Τατσοπούλου και την ευχαριστούσαν για την προσφορά της.

Στους εορτασμούς επί τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η τ. Υπουργός κα. Κατερίνα Μπατζελή, ο τ. Δήμαρχος Πελασγίας κ. Χρήστος Τιμπλαλέξης, ο Διοικητής του Αντλιοστασίου Ραχών Επισμηναγός κ. Δημήτριος Πεττός, Εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Γλύφας, και πλήθος πιστών από την Πελασγία και την ευρύτερη περιοχή.

imfth.gr

 

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή εγκαινίων του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν.Αγ.Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πελασγία

ΕΔΩ

 

 


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou