Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Διαβάστε την απόφαση του Δ.Στυλίδας για να γίνουν ελκυστικές οι παραλίες της περιοχής

ΠΑΡΚΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ

Στις 17 Απριλίου συνεδρίασε το Δ.Σ.του Δήμου Στυλίδας και ενέκρινε τη μελέτη του αρμοδίου τμήματος περιβάλλοντος  με τίτλο «Προμήθεια Αστικού Εξοπλισμού για την ενίσχυση της
ελκυστικότητας παράλιων μετώπων και περιοχής δημοτικού αναψυκτηρίου του Δήμου Στυλίδας»

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των παράλιων μετώπων του Δήμου Στυλίδας, καθώς και του δημοτικού αναψυκτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αφορά τις τρεις (3) παραλίες (α) της Αγίας Μαρίνας, (β) του Καραβόμυλου και (γ) της Στυλίδας και (δ) του Δημοτικού Αναψυκτηρίου του Δήμου Στυλίδας, με πληθυσμό 5.339 άτομα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.
Κύριος στόχος της συγκεκριμένης προμήθειας, είναι η διαμόρφωση ασφαλών και λειτουργικών χώρων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ’ αρίθμ. 28492/11-05-2009 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 931/18-05-2009). 
Με την παρούσα μελέτη, γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της περιοχής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Γι’ αυτόν τον λόγο οι χώροι της ποικίλουν τόσο σε χρήση όσο και σε τοποθεσία και είναι παραλιακοί και μη.
Πιο συγκεκριμένα, στο παραλιακό μέτωπο θα τοποθετηθούν αποδυτήρια ακτών για την εξυπηρέτηση των λουόμενων, καθώς και παρατηρητήριο ακτών για την παρακολούθηση από ναυαγοσωστικό προσωπικό.
Επιπλέον, θα τοποθετηθούν παγκάκια και κιόσκια και στις τρεις παραλίες και κάδοι μικρο-
απορριμμάτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Τέλος, στο δημοτικό αναψυκτήριο, θα προβλεφθεί κερκίδα εξωτερικού χώρου, διότι ο χώρος αποτελεί φυσικό σημείο θέασης. Επιπρόσθετα, θα τοποθετηθούν κάδοι μικρο-απορριμμάτων και πίνακες ανακοινώσεων που θα σέβονται το φυσικό τοπίο και θα εναρμονίζονται με αυτό.
Την μελέτη θα ολοκληρώνουν κατάλληλα δάπεδα όπου χρειάζεται (π.χ. την κατάλληλη και ασφαλή προσβασιμότητα από τον κεντρικό δρόμο στον χώρο του αναψυκτηρίου) και κιόσκια και πέργκολες για σκίαση.
Για την εκτέλεση της εν λόγω προμήθειας θα διεξαχθεί Πρόχειρος Διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές και συμπλήρωση τιμολογίου, με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης  η οποία συντάχθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου είναι
231.732,00 €  .

Από το πρακτικό της αρίθμ. 7/2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας,
Αρ. Απόφασης: 75/2013

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Δήμος Στυλίδας: Πρόσκληση σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Πρόσκληση σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής (Άρθρο 67Α παρ.3 του Ν.3852/2010) Σας προσκαλούμε να προσέλθετε την 4η Μαρτίου,...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων